Meghalt Nathalie Delon színésznő, Alain Delon volt felesége – Egy hete készült róluk az utolsó közös kép

A színésznő 79 éves volt.

Gyász

Csütörtökön családi körben hunyt el Párizsban a rákbetegségben szenvedő 79 éves Nathalie Delon francia színésznő-filmrendező.

A spanyol származású színésznő, aki Francine Canovas néven született 1941-ben Marokkóban, 1962-ben érkezett Párizsba, miután elhagyta első férjét, Guy Barthélémyt, akitől egy lánya született. Alain Delont egy szórakozóhelyen ismerte meg. A színész jegyese akkoriban Romy Schneider volt, de szerelmük miatt Delon felbontotta az eljegyzést, és 1964-ben elvette Nathalie-t. A pár Los Angelesben telepedett le, és hamarosan megszületett fiuk, Anthony. Házasságuk azonban nem volt hosszú életű, 1969 februárjában elváltak. Jó viszonyban maradtak, amit az is bizonyít, hogy egy héttel ezelőtt még találkoztak. Fiuk egy fotót is közzétett róluk az Instagram oldalán január 14-én, amely alá annyit írt: múlhatatlan szerelem.

Karrier

Nathalie Delon színészi pályafutása A szamuráj című filmmel kezdődött 1967-ben, itt együtt játszott akkori férjével, Alain Delonnal. 1972-ben Richard Burton és Raquel Welch partnere volt a Kékszakáll című filmben, majd 1975-ben az Egy romantikus angol nő című vígjátékban is szerepet kapott. Az 1980-as évektől forgatókönyveket írt és filmrendezőként is kipróbálta magát (Azt mondják: baleset, Édes hazugságok). Roman Polanski Őrület című 1988-as thrillerjének pedig dalszerzője volt. 2006-ban adta ki emlékiratait.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!