Meghalt Balázs Fecó

Az énekes halálhírét megerősítették, gyászol az egész ország.

A koronavírus gyengítette le

A rajongók és a magyar művész világ egy emberként imádkozott a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenészünk, Balázs Fecó gyógyulásáért. A 69 éves énekes és zongorista az utóbbi években már betegeskedett, többször volt kórházban különböző súlyosságú bajokkal, s bár mindig felerősödött, a koronavírus-fertőzéssel már nem tudott elbánni a szervezete. Komoly tüneteket produkált pozitív tesztje után, ezért kórházba szállították, ahol rohamosan romlani kezdett az állapota. Zenésztársa és barátja, Dj Dominique arról számolt be a Ripostnak, hogy már napok óta mélyaltatásban tartják a Korál egykori énekesét. Azóta sajnos megerősítették, hogy a legendás zenész örökre lehunyta szemeit.

"Csak az évek múltak el, a többi nem..."

Balázs Fecó egy véletlen kapcsán lett zenész, amelyről tavaly mesélt a Femcafénak egy exkluzív interjúban. A szakmájában számtalan díjjal és kitüntetéssel ismerték el, mint előadó és mint dalszerző egyaránt. Olyan múlhatatlan slágereket köszönhet neki az ország, mint a Homok a szélben, az Érints meg, az Évszakok vagy éppen a Maradj velem. A legnagyobb magyar művészekkel dolgozott együtt, többek között Kovács Katival, Keresztes Ildikóval, Sztevanovity Zoránnal és Varga Miklóssal is volt közös duettje. Írt filmzenét, oratóriumot és színpadi zenét is. A siker titkáról lapunknak korábban így vélekedett:

"Mindenkinek saját kulcsa van. Én úgy érzem, így 60 év távlatában, hogy jól választottam. Talán, amikor ezt ennyi idősen kijelentheti magáról az ember, az azt jelenti, hogy sikeres karriert tudhat maga mögött. A legnagyobb sikert megkaptam, a közönség nem múló figyelmét és szeretetét."

Nyugodjon békében!

Leadfotó és fotó: Balázs Fecó Archívuma

Oldalak