Sztárok

Iszonyú, min ment keresztül a pszichiátrián Marilyn Monroe: a legendás díva megrázó levélben írta meg, mit műveltek vele

Marilyn Monroe karrierjének és magánéletének hanyatlása az 1960-as évek elején kezdődött – ekkoriban került egy New York-i pszichiátriára, ahol depressziója miatt kezelték. Az intézményben szörnyű dolgokon ment keresztül, melyekről később egy hat oldalas levélben számolt be részletesen.

A poklok poklát járta meg

Marilyn Monroe-t egész életében igazi szexszimbólumnak tartották, sőt, ez mind a mai napig mit sem változott. Bár a színésznő tehetségét sokan vitatták filmes körökben, sosem volt szüksége a kritikusok elismerésére ahhoz, hogy az egész világot az ujja köré csavarja: nőies idomaival, buja tekintetével és szőke hajkoronájával férfiak millióit bolondította magába, így tulajdonképpen bármit elért, amit csak akart – legalábbis egy ideig. Végül elérkezett az a pont az életében, amikor már képtelen volt tovább küzdeni a démonjaival: depressziója miatt kórházba került, ahol négy hétig kezelték, egy rövid időre pedig tévedésből a súlyos pszichotikus esetek számára fenntartott osztályra került. Az ott szerzett borzalmas élményeit később papírra vetette, a levélből pedig kiderül, milyen sokat szenvedett. Részletek a galériában!

Hiába követte egyik sikere a másikat, Monroe szép lassan elindult lefelé a lejtőn a hatvanas évek elején. Ekkor ért véget Arthur Millerrel kötött házassága, ráadásul gondjai voltak az egészségével is – fájdalmai voltak az epekövei miatt, gyógyszerfüggősége pedig odáig fajult, hogy a sminkje felhelyezése alatt is kábult állapotban volt a piruláktól.
Kattints a további képekért!

Még ennyi év után is aktívan foglalkoztatja a világot Marilyn Monroe sorsa. A legújabb róla készült film, a Netflixes Szöszi leginkább a filmcsillag életének szenvedéseit és árnyoldalát mutatja be, ami a gyerekkorával kezdődött.

Leadfotó: Hulton Archive/Getty Images
Forrás: marieclaire.co.uk

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Merle Oberon nézők millióinak szívébe lopta be magát, de a filmszakma is rajongott érte, köszönhetően fantasztikus tehetségének, no és persze lehengerlő szépségének. Sorsa végül mégis úgy alakult,...
Sztárok
Barbara Wussow a nyolcvanas években A klinika című sorozatban nyújtott alakításának köszönhetően lopta be magát a nézők szívébe. A színésznő már a hatodik X felett jár, de még mindig remek formában...
Lifestyle
Az egyetemista lány másnaposan fedezte fel, hogy valami egészen fantasztikus dolgot kreált. A fiatal feltaláló egy vagyont keresett a nem mindennapi ötlettel.