Mit szólna a 95 éves Marilyn Monroe, ha egy napot élhetne 2021-ben?

Marilyn Monroe 95. születésnapját ünnepelné, ha nem nem ér véget ideje korán akadályokkal tarkított élete. Pedig a rendkívül nehéz sorsa ellenére az ikon igenis boldog tudott lenni. A fájdalmak közepette mindig erősebb volt a vágy arra, hogy változást érjen el. Cikkünkből kiderül, miért aktuális Marilyn Monroe minden hatvan évvel ezelőtti gondolata 2021-ben is.

Marilyn Monroe legnagyobb erénye nem a szépség

Marilyn Monroe talán rossz időben született, mert bár szerepe és tevékenysége már az 1950-es években is igen jelentős volt, számtalan olyan társadalmi probléma van, melyekben érdekes volna a véleménye. Mert vágy volt benne ilyen célokhoz, és a bátorságnak sem volt híján. Inspirálta az embereket, valódi, áttörő sikereket ért el, így Marilyn Monroe jelentősége jóval mélyebb és komolyabb, mint a szexszimbólumi cím, melyet ráaggattak az évek során. A vonzónak és szexinek image azt eredményezte, hogy az emberek hajlamosak voltak elsiklani afölött, ki is ő valójában, és milyen módon járult hozzá ahhoz, hogy nekünk ma jobb életünk legyen. Mert Marilyn Monroe-nak tagadhatatlan szerepe van mindabban, amit ma, 2021-ben tapasztalhatunk. Hogy miért? Kezdjük történetét az elején.

Marilyn Monroe élete nem indult egyszerűen. Talán ma már elképzelhetetlen, de sajnos minden adott volt, hogy a siker és a csillogás elkerülje. Édesapja személyéről semmit sem tudott, soha nem találkozott vele, édesanyja pedig mentális problémákkal küzdött. Így, szülők híján nevelőotthonban nőtt fel, ahol számtalan nehézségen keresztül kellett mennie. Gyakran volt szexuális bántalmazás áldozata, nem ritkán tárgyiasították, később pedig a felnőtt lét minden nehézségével és extremitásával meg kellett küzdenie. Sikertelen párkapcsolatok, vetélés, abortusz és persze kábítószerek. Hogy mindezek mégis hogyan járultak hozzá karrierjéhez és hogyan tört ki a legnehezebb korszakból?

Marilyn Monroe

Lapozz, eláruljuk, hogyan kerekedett felül Marilyn Monroe!

Fotó: ProfiMedia-RedDot

Oldalak