Bálványimádás, ha a zaklatási botrány ellenére szereti valaki Marilyn Mansont?

Az utóbbi hetekben fogy a levegő a rocksztár körül bántalmazási ügyei miatt. Hogy mégis mi az igazság, azt csak az érintettek tudhatják, egy azonban biztos: Manson szakmai élete egyelőre ellehetetlenült. A kínos helyzetről a zenész egyik legnagyobb hazai rajongóját, Cinthya Dictatort is megkérdeztük.

A Manson-botrány

Marilyn Manson mindig is megosztó figura volt. Már művésznevével is provokálta az embereket, hiszen bár Brian Hugh Warnerként születt, felvette a világhírű színésznő, Marilyn Monroe keresztnevét és a hírhedt, amerikai gyilkos szekta vezetőjének, Charles Manson vezetéknevét. Megjelenésével, dalszövegeivel és kijelentéseivel kiegészítve pedig maga lett a két lábon járó shock rock.

Az 52 éves zenész karrierje azonban pillanatok alatt összeomlott, miután korábbi partnere, Evan Rachel Wood - a Westworld sorozatból is ismert színésznő - egy nyilvános Instagram-posztban durva bántalmazásokkal vádolta meg őt. A 33 éves sorozatsztár vallomása szerint tinédzserkorától évekig terrorban élt Manson mellett, aki folyamatos lelki és testi erőszakot gyakorolt rajta a kapcsolatuk alatt.

A színésznő posztja után a kiadója azonnal megszüntette a kapcsolatot a zenésszel, menedzsere is faképnél hagyta, majd bejelentették, hogy kivágják a jeleneteit két tévésorozatból is. Evan Rachel Wood nyílt levele után további öt nő vallott arról, hogy a vállaltan sátánista és szadista rocksztár miként alázta, fenyegette, zsarolta őket, amíg kapcsolatban álltak egymással. A nők elmondása alapján Manson mániásan uralta őket és nem riadt vissza a fizikai erőszaktól sem, sőt, az egyikükre egy alkalommal fegyvert is fogott. A megfogalmazott vádakban visszatérő elem a szóbeli gyalázás, fenyegetés és az agresszív, bántalmazó szexuális együttlétek.

Sosem árult zsákba macskát

A nyilvánosság három jellemző attitűddel viszonyul a történtekhez. A legnagyobb rajongók tagadnak és semmit nem hisznek el a vádakból. Vannak olyanok is, akik bár kedvelik Manson munkásságát, egyáltalán nem tartják meglepőnek, azokat a tetteket, amelyekről a bántalmazottak beszámoltak. Szerintük nem lehet csodálkozni azon, hogy egy olyan életstílusú ember, mint amilyen ő, az átlagtól szélsőséges módon eltérő nézeteket vall és ennek következtében extrém szexuális szokásoknak hódol. A harmadik tábor pedig egyértelműen elítéli a történteket és azonnal börtönbe záratná a zenészt, mondván, a társadalom számára veszélyes.

A vádak kereszttűzében egyébként Manson szinte azonnal reagált a vádakra: tagadta is, meg nem is az elmondottakat. Úgy nyilatkozott, hogy párkapcsolataiban minden elem mindig közös beleegyezés alapján történt két felnőtt, cselekedeteiért felelős egyén között. Állítja, hogy mindig csak olyan emberekkel kezdeményezett viszonyt, akik hasonlóan gondolkodtak, mint ő, ezért úgy érzi, hogy most utólag ferdítik el a valóságot egykori partnerei.

Lapozz, mutatjuk, mit gondol az ügyről Cintyha Dictator!

Fotók: Profimedia - RedDot, 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!