Nahát, ő is? Sztárok, akikről nem is sejtetted, hogy magyar vér csörgedezik az ereikben

Hollywoodban titokban mindenki magyar?

Tudtad, hogy ezek a sztárok magyar származásúak?

Régóta tudjuk, hogy Hollywood nagyon sokat köszönhet nekünk, magyaroknak, hiszen már a kezdetektől rengeteg hazai filmes szakember járult hozzá az amerikai álomgyár sikereihez. Büszke nép lévén sokszor megemlékezünk a mozi hőskorában tevékenykedő Adolph Zukorról és William Foxról (született: Fried Vilmos), akik a még ma is fennálló Paramount Pictures és 20th Century Fox filmvállalatot alapították, de sokat köszönhet még az amerikai filmipar például Korda Sándornak, Kertész Mihálynak (születési neve: Kaminer Manó, művészneve: Michael Curtiz), a Casablanca című klasszikus rendezőjének, vagy éppen George Cukornak is.

A magyar vér nem válik vízzé, napjainkban is számos olyan hírességet tartunk számon, akiknek a felmenői magyarok voltak. Összeállításunkban megnézheted, kik ők. Lesznek, akiken egészen meglepődsz majd.

Mariska Hargitay esetében már a vezetéknév is árulkodó. A napjainkban a legjobban fizetett színésznők közé tartozó sztár édesapja, Hargitay Miklós Budapesten született. Később az Egyesült Államokban testépítő karriert épített, 1955-ben még a Mr. Universe címet is elnyerte. Az Esküdt ellenségek című sorozat 57 éves főszereplője gyerekkorában magyarul beszélt otthon az apukájával.
Kattints a további képekért!

A brit uralkodónőnek is magyar vér csörgedezik az ereiben.

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Szólj hozzá Te is!