A meteorológia világnapja - Kedvenc magyar időjósaink régen és ma

A meteorológia világnapja minden év március 23-án van, a jeles napra pedig összegyűjöttük olvasóinknak az elmúlt évtizedek legközkedveltebb hazai időjárás-jelentőit. Ugye, te is kedveled őket?

A meteorológia világnapja

Mint minden évben, idén is március 23-án ünnepli a világ a meteorológia világnapját. A jeles nap tiszteletére rendezett ünnepségek a koronavírus fertőzés okozta helyzetben már másodszorra maradnak el világszerte, mi azonban arra gondoltunk, hogy egy rendhagyó összeállítással megünnepelnénk azokat a meteorológusokat, időjósokat és televíziós bemondókat, akik nélkül az utóbbi évtizedekben számtalanszor eláztunk vagy fagyoskodtunk volna, vagy éppen majd ki tikkadtunk volna a hőségtől.

Bár egyre érzékenyebb és fejlettebb gépek állnak az időjósok rendelkezésére, a mai napig kiszámíthatatlan a hosszabb távú előrejelzés, de a szakemberek mégis segítenek nekünk abban, hogy ne legyünk kiszolgáltatva nap mint nap a váratlan időjárási anomáliáknak. Őket ünnepeljük ma, és azokat a jól ismert arcokat, akik az év mind a négy évszakában tájékoztatnak bennünket a tévéképernyőkön keresztül.

A legközkedveltebb magyar időjósok és tévébemondók

A mindig vidám és pontos meteorológus Németh Lajos tavaly ünnepelte 70. születésnapját, de a mai napig olyan lendülettel dolgozik, mint évtizedekkel ezelőtt, pályája elején. A legtöbbet a TV2 képernyőjén találkozhatunk vele mind a mai napig.
Kattints a további képekért!

A 15 idei díjazottból mindössze egyetlen akad, aki nő, a világszerte ismert és elismert népdalénekes és néprajzkutató.

Leadfotó: TV2, RTL Klub

Oldalak