Sztárok

Lugosi Béla több volt, mint Drakula - Így élt a magyar filmsztár Hollywood üdvöskéjeként

138 éve született a színészóriás.

A leghíresebb magyar

1882. október 20-án született Lugosi Béla, a talán legismertebb magyar színész, akit az 1931-es Drakula című filmben nyújtott alakítása tett halhatatlanná. Robusztus alkatával, mély hangjával és jellegzetes akcentusával valósággal megigézte a közönséget. Bár elszegényedve, magányosan halt meg, a neve fogalommá vált az utóbbi évtizedekben: bár fénykorában szabadulni kívánt az általa megszemélyesített vérszomjas gróf karakterétől, napjainkban is horrorfilmek rajongói ápolják kultuszát.

Blaskó Béla Ferenc Dezső néven született Lugoson. 12 évesen már elköltözött otthonról és alkalmi munkákat vállalt. Színházban játszott, először Temesváron, Debrecenben, majd Szegeden és Budapesten. A Mária Magdolna című előadásban Jézus Krisztus szerepét osztották rá a Nemzeti Színházban. Az első világháborúban hadnagyként szolgált, ezután nyílt politikai állásfoglalása miatt kellett emigrálnia.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Sztárok
Lifestyle
Ha téged is gyötör az álmatlanság, vesd be az alábbi trükköket.
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.
Sztárok
Lucy Hale neve hallatán sokaknak azonnal a szépség, a tehetség és a stílus jut eszébe. Az amerikai színésznő és énekesnő, akit a legtöbben a Hazug Csajok Társasága című sorozat Aria Montgomery...