A Lőrincz testvérek kéz a kézben meneteltek el az olimpiai döntőig – Megszólalt büszke édesanyjuk

Lőrincz Tamás olimpiai bajnok lett a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában a tokiói játékokon, testvére, Lőrincz Viktor is döntőbe jutott, végül ezüstérmes lett a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában.

Teljesült az álmuk

A Lőrincz testvéreknek nagyon sokat jelentett a tokiói szereplés, mert Rióból érem nélkül távoztak. Öt éve a fiatalabbik fivér Viktor a bronzéremért birkózott az olimpián, de elcsalták a mérkőzését a német Denis Kudla ellen. Tamás elárulta, a riói események őt jobban megviselték, mint öccsét, aki a szenvedő fél volt. A karrierjére nagy hatással voltak a történtek, majdnem abbahagyta, akkor Viktor önötte belé a lelket és az ő unszolására folytatta, súlycsoportot váltott, olimpiai, világ- és Európa-bajnok lett. Lényegében neki köszönheti azt is, hogy most olimpiai bajnok lett.

Viktor pedig az elődöntő után mesélt arról, mennyire inspirálta őt Tamás teljesítménye az ötkarikás játékok alatt, akkora szívvel birkózott, hogy ő sem tehetett mást. „Mindig tartottuk egymásban a lelket. Tomi Rio után abba akarta hagyni, akkor én húztam őt, ő pedig a térdműtét és a koronavírus-fertőzés után támogatott engem” – fogalmazott Viktor.

Nagy közös álmuk volt, hogy egy olimpián mindketten a dobogó tetején állhatnak, ugyanis szereztek már érmet ugyanazon a világbajnokságon, Európa-bajnokságon és Európai Játékokon is, csak az olimpia hiányzott a „közös sorból”. Már csak azért is, mert olyan még sosem fordult elő, hogy a két testvér ugyanazon a világversenyen aranyérmet nyerjen. Háromszor is voltak már egyszerre dobogósok, de a kettős eddig nem jött össze. Habár nem teljesen így, de az álom valóság lett: Lőrincz Tamás és Viktor az első magyar testvérpár, amelynek tagjai egyéni számban nyertek olimpiai érmet.

Mit szól ehhez a csodálatos teljesítményhez a fiúk édesanyja? Lapozz a következő oldalra!

Oldalak