Sorsszerű Harry és Meghan kislányának születési dátuma – Dianához van köze

A kis Lilibet Diana nem csak a nevében kötődik néhai nagyanyjához, Diana hercegnéhez.

Déd- és nagyanyja nevét viseli

Június 4-én megszületett Harry herceg és Meghan Markle második gyermeke, Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor. A kislány péntek délelőtt jött a világra egy kaliforniai kórházban, de a hercegi pár csak vasárnap jelentette be az örömhírt, amikor az anyuka és az újszülött már hazamehettek a kórházból.

Bár mostanában nem éppen a Harry és rokonsága közti jó viszonytól volt hangos a sajtó, a herceg szívet melengető gesztust tett kislánya elnevezésekor. Az újszülött kislány mindkét neve családtagra utal: a Lilibet II. Erzsébet királynő családon belül használt beceneve volt fiatalkorában (férje, Fülöp herceg a haláláig így szólította a királynőt), míg a Diana név természetesen a herceg édesanyja, a Szívek királynőjének is gyakran nevezett, tragikus módon elhunyt Diana hercegné előtti tisztelgés jele.

Diana hercegné sajnos nem érhette meg, hogy a fiai családot alapítottak, azonban még most is fontos részét képezi az életüknek. Harry herceg egy májusban megjelent dokumentumfilmben azt mondta, hogy elsőszülött fia, Archie első szava a nagymama volt, ami keserédes érzéseket keltett benne, hiszen az édesanyja soha nem ismerheti meg az unokáját, ennek ellenére úgy érzi, Diana mindig vele van, és büszke lenne rá, amiért azt az életet éli, amit ő is mindig akart – utalva ezzel arra, hogy több mint egy évvel ezelőtt feleségével Meghan sussexi hercegnével úgy döntöttek, visszalépnek hivatalos teendőiktől és Amerikában próbálnak szerencsét, függetlenedve a királyi udvartól.

A szemfüles rajongók megejtő véletlenre lettek figyelmesek. Lapozz!

Oldalak