Sztárok

Nem áll többé színpadra a Nemzet Színésze: "Elérkezettnek láttam az időt, hogy méltóságteljesen zárjam le a hivatásomat"

Lehoczky Zsuzsa két évvel ezelőtt elhatározta: többé nem lesz Thália papnője. A Nemzet Színésze azonban nemrégiben újra színpadra állt: személyesen vette át a Budapesti Operettszínház és a Musica Hungarica Nagydíját.

Két éve hagyta ott a színpadot

Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Nemzet Színésze két évvel ezelőtt határozta el: többé nem lesz Thália papnője. A közönség azóta nem is láthatta nagy kedvencét a világot jelentő deszkákon, néhány héttel ezelőtt azonban mégis "megtört a jég", hiszen Lehoczky személyesen vette át a Budapesti Operettszínház és a Musica Hungarica Nagydíját - idézte fel a Blikk. A híresség örömmel tért vissza a Nagymező utcába: óriási megtiszteltetésként élte meg, hogy átvehette az elismerést. "Két évvel ezelőtt döntöttem el, hogy visszavonulok, nem állok többé színpadra. Jóllehet, lettek volna még szerepajánlataim, én elérkezettnek láttam az időt arra, hogy méltóságteljesen zárjam le a hivatásomat. Az, hogy most újra azon a színpadon állhattam, ami évtizedeken át meghatározta a mindennapjaimat, rendkívül meghatott" - nyilatkozta a Blikknek a Nemzet Színésze.

"A kollégáim tudatosan titkolták előttem, hogy én is oklevelet fogok kapni, azt szerették volna, hogy meglepetés legyen. Ez sikerült is (...) Amikor kimondták a nevemet, elsírtam magam örömömben. Megtisztelő és jó érzés, hogy Kiss. B. Attila, az Operettszínház főigazgatója jóval a visszavonulásom után is elismeri az elmúlt évtizedekben végzett munkámat, az pedig, hogy találkozhattam a pályatársakkal, külön öröm volt számomra. Tartom a kapcsolatot a régi kollégáimmal, de bevallom, ez nehezen megy, hiszen ők még aktívan dolgoznak, így érthető módon kevés az idejük. Most személyesen találkozhattunk és órákon át beszélgethettünk" - mesélte Lehoczky Zsuzsa.

Lapozz, még nincs vége a cikknek!

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Nincs is annál szörnyűbb, mint amikor az esküvő küszöbén toporogva tudjuk meg, hogy az személy, akiket életünk párjának gondoltunk, csúnyán elárult minket.
Sztárok
Sztárok
A 75 éves színész Geszti Péter Adom a napom című műsorában elevenítette fel a megrázó történetet.