Sztárok

Régi favoritok és új kedvencek: ezek az előadók uralták a magyar toplistákat tavaly

Az NMHH az év végéhez közeledve közölte a statisztikákat azt illetően, mely magyar és külföldi előadók voltak a legnépszerűbbek a magyar zenefogyasztó közönség körében. Mondjuk a részleteket.

Ők voltak magyarok kedvenc előadói

A magyar előadók közül a rádiókban Rúzsa Magdolna, Ákos és a Wellhello voltak a legnépszerűbbek, míg a külföldiek közül Dua Lipa, Ava Max és a Maroon 5 – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által elfogadott tanulmányban, amely a magyar rádiók zenei repertoárját és a zenei toplistákat vizsgálta tavaly a YouTube és a Spotify adatai alapján.

A tanulmány szerint 2020-ban elsősorban a 2019-ben piacra került zeneszámokat (14,7 százalék) hallgattak a magyarok, ezek háromötöde pedig külföldi eredetű volt. A második helyen a 2020-as dalok álltak 13,8 százalékkal, ezeket követték sorban a megelőző évek alkotásai: az elmúlt hat év tette ki a hallgatott zenék 50,7 százalékát.

A YouTube-on T. Dannyre, Rácz Gergőre és Manuelre kattintottak a legtöbben, míg a kizárólag a külföldiekre vonatkozó rangsort Dua Lipa, 6ix9ine és Topic vezették. Ezzel szemben a Spotify összesített listáján betört a top 3-ba a magyar Follow The Flow csapata, Dua Lipa és Ava Max mellé. A magyarok közül pedig az előbb említett bandán kívül a Bagossy Brothers Companyt és Dzsúdlót hallgatták a legtöbben.

A gyönyörű énekesnő, Zsédenyi Adrienn, művésznevén Zséda, 1974. december 30-án, tehát éppen ma 47 éve látta meg a napvilágot Pápán.

Leadfotó: instagram.com/ruzsamagdolna

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Pár nappal ezelőtt röppent fel a hír, hogy a 82 éves legendás színész ismét apa lesz, azonban nem kellett sok idő, hogy kiderüljön, nem éppen felhőtlen apai boldogság övezi ezt az eseményt A...
Lifestyle
A csalók kreativitása végtelen, a banki adataink után most az e-mail fiókokon keresztül támadnak, méghozzá nem is akárhogyan.
Fashion&Beauty
Egyre népszerűbb a vegán bőr, de tudod pontosan, hogy miből is áll össze ez az anyag?