Sztárok

Korda György nagyon hálás Máté Péternek: sosem hallott történetet mesélt az énekesről

Noha Korda György és Máté Péter nem voltak szoros barátságban, mindig is tisztelték egymás munkásságát – ráadásul a tánczene egyik legismertebb előadója a mai napig hálás a néhai énekesnek.

Nem akármit köszönhet neki

Korda György több mint hat évtizedes pályafutással a háta mögött a magyar tánczene egyik legismertebb előadója, és mind a mai napig töretlen népszerűségnek örvend még a fiatalok körében is. Vécsey Ernő tanítványaként először 1958-ban lépett színpadra, első sikerét a Szeretni kell című dallal aratta, később számos olasz sláger hazai adaptációjának előadásával lopta be magát a közönség szívébe, népszerűsége megtartásához és növeléséhez pedig sokat hozzá tettek a televízió, valamint a rádió által is közvetített táncdal- és egyéb fesztiválok. Legnagyobb slágerei egyike a Reptér című dal is, amely – bár a megjelenése óta több generáció is felnőtt – máig felcsendül a rádióban. A dalnak ráadásul van egy különleges története is, melyet maga az énekes osztott meg nemrég. Részletek a galériában!

Máté Péter milliók szívébe lopta be magát, s olyan időtlen slágerekkel gazdagította a hazai zeneivilágot, melyek mind a mai napig népszerűek. Mindössze 37 évesen, 1984. szeptember 9-én tragikus hirtelenséggel hunyt el, emlékét azonban még ma is sokan őrzik – köztük Korda György is, aki sokat köszönhet az énekesnek.
Kattints a további képekért!

Máté Péter milliók szívébe lopta be magát, s olyan időtlen slágerekkel gazdagította a hazai zeneivilágot, melyek mind a mai napig népszerűek. Egyik ilyen az Elmegyek című dal, amelyet évtizedekkel a legenda halála után is egy emberként kántálják még a fiatalabb generáció körében is.

Leadfotó: Facebook/ Korda György és Balázs Klári

Oldalak

Sztárok
Sztárok
A 2022-es Dancing with the Stars ezúttal is egy hatalmas, fergeteges hangulatú élő show-al zárult, ahol a nézők óriási meglepetéseknek lehettek szemtanúi, az est végén pedig az is kiderült, melyik...
Fashion&Beauty
Rengeteg olyan kombináció van, ami felvéve tökéletesen kiegészíti egymást. Ilyen a következőkben bemutatott ing-baseball sapka párosítás is, amivel tele van jelenleg minden közösségi oldal.
Sztárok
Katalin hercegné már túl van a negyedik X-en, emellett három gyermeket is a világra hozott, de továbbra is kirobbanó formában van, így nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak arra, vajon mivel éri ezt el.