Keleti Andrea: A múlt évben elengedtem magam, lépni kellett - Interjú

Az ötvenéves táncművész tavaly szilveszterkor fogadta meg, hogy megszabadul a felesleges kilóktól - a karantén végére elképesztő formába került.

A mai napig imádja őt a közönség

Keleti Andrea életét a családja és szenvedélye, a tánc határozza meg. A dögös vörös táncművész már 12 éves kora óta táncol, olyan kiemelkedő eredményeket tudhat maga mögött, mint tízszeres amatőr magyar bajnok, hatszoros profi magyar bajnok, világbajnoki hetedik és nyolcadik hely. Országos ismertséget a Szombat esti láz című show műsornak köszönheti, melynek első évadában Kulka János partnere volt, majd a második szériában Csonka András párjaként megnyerte a trófeát. A mindig vidám, de határozott Andi a nézők kedvence lett, így a Celeb vagyok, ments ki innen! második sorozatába is meghívták, melynek győzteseként került ki.

A képernyőn szinte bérelt helye van, a hétköznapokban azonban jelenleg saját tánciskolájában tanít. Az utóbbi hónapok történései az ő életüket is átkeretezte, de a tánc szeretetét a koronavírus-járvány sem tudta kioltani belőle, sőt. Korábban nem volt aktív a közösségi médiában, de a karanténban több alkalommal is készített táncos videókat, amivel nem várt sikert aratott a netezők körében. Első videóját már több mint félmillióan látták, a szemfülesek pedig azt is észrevették, hogy az 50 éves táncosnő elképesztő formában van. Andi nem titkolja: tavaly szilveszterkor megfogadta, hogy megszabadul a felesleges kilóktól, eddig összesen 8 kilót fogyott. Titkáról őszintén mesélt a Femcafe.hu riporterének, akit abba is beavatta, milyen tervek elé néz a közeljövőben családjával.

Segítséggel fogyott le

A közelmúltban készült rólad néhány új fotó és videó, nem lehet elsiklani afelett, mennyire csinos vagy. Régóta tervezted már az életmódváltást?

Táncosként mindig is nagyon odafigyeltem magamra, a tánciskolai munka fizikailag intenzív, de ügyelek az étkezésemre is. Az elmúlt évünk azonban elég sűrűre sikerült, elengedtem magam, lépni kellett. Sok buli és ünneplés volt, egy hónapig ültük az 50. születésnapomat, utána következett egy szintén kerek házassági évforduló, amikor újra belehúztunk. A lányom 18 éves lett, megint buliztunk, majd a barátnőmékhez utaztunk el Brüsszelbe, akik jól tudják, mennyire szeretek sütni-főzni és enni, így ott is szépen eszegettünk. Szilveszterkor azonban megfogadtam, hogy valahogy vissza kell fordítani ezt a folyamatot.

Hogyan sikerült elkötelezned magad? Mennyire volt nehéz az önmegtartóztatás?

Az a titok, hogy ezt az eredményt nem egy klasszikus fogyókúrának köszönhetem, hanem egy természetes összetevőkből álló hatóanyag komplexnek. Számomra nagyon fontos, hogy semmi mesterséges, káros anyagot ne vigyek be a szervezetembe, örömmel mondtam igent arra a megkeresésre, hogy ezt a magyar innovációt a világon elsőként próbálhatom. Az igazság az, hogy elmúltam 50 éves, az ember anyagcseréje ilyenkor lelassul. Ebben a korban ugyanakkor még hiú egy nő annyira, hogy nem akarja elhagyni magát. A változáshoz hozzásegítettek a palesztin népgyógyászatból ismert rostok, a grönlandi moszatok és az egymás hatását felerősítő természetes hatóanyagok. Kevesebbet eszem, többször, de mégsem vagyok éhes.

Volt bármi, amitől tartottál, mikor elkezdted szedni?

Igen, attól féltem, hogy velem is az történik majd, mint sokakkal, akik lefogynak, hogy izomzatom is bomlik majd, nemcsak a zsírpárnák. A szer hatására azonban nem az izmaimból veszítettem, hanem a zsírszövetből. Nekem alkatilag vékony lábam van, de már a lábamon is látszódott, hogy túlsúlyom van. Remek érzés, hogy végre feljönnek rám a régi nadrágok. Sőt, még újakat is kellett vennem, mert két ruhaméretet fogytam! (nevet) A másik pozitívum, hogy bár látványosan lecsökkent az étvágyam, kevesebbet ettem, mégis ugyanolyan energikus maradtam. Nem éreztem magamat gyengének. Mire a karantén kitört, már látszódott, hogy elkezdtem veszíteni a súlyomból. Korábban évekig azt éreztem, hogy megtorpantam, hiába próbálok odafigyelni az alakomra, nem sikerül elérnem azt a formát, amire vágyom. Tavaly volt egy műsor, ahol fürdőruhás felvételek készültek rólam. Nem voltam elégedett magammal már akkor sem, megpróbáltam lefogyni, de nem volt ilyen segítségem, nem ment. Most nagyon boldog vagyok, hogy sikerült célt érni. Egy táncosnőnek végtére is, csinosnak kell lennie.

Elégedett vagy az eredménnyel?

Az 51. születésnapomra sikerült elérni a célomat, ez egészséges büszkeséggel is eltölt. Persze, ahogy minden nő, én is tartottam az öregedéstől, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem gondolok néha arra, hogy jobb lenne 35 évesnek lenni. Néha viccesen megállapítom, hogy én már a mamakorúakhoz tartozom. Viszont mostanra tényleg minden a helyére került, elértem sok mindent, amit szerettem volna, magam döntök sok kérdésben, amiket korábban kényszerből máshogy kellett csinálnom.

Hogy jött az ötlet, hogy berobbanj a közösségi médiába?

Hosszú évekkel ezelőtt készített nekem hivatalos oldalt a lányom a Facebookon, de nem foglalkoztam vele komolyabban soha. Most a karanténban több időm lett, így elkezdtem nyitottabbá válni iránta. Volt egy gondolatom, hogy szeretném megmozgatni az embereket. Táncosként otthon ritkán fordul elő, hogy táncolunk a férjemmel, de ebben a helyzetben nagyon jól esett. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam. Nagyon örültem annak is, hogy észrevették, hogy sikerült lefaragnom magamról jópár kilót.

Kezd visszaállni a vírus előtti élet. Nektek mi a tervetek? Újranyit a tánciskola?

Ez az idei év még nagyon bizonytalan, sok vállalkozást padlóra vágott. Én is azért próbáltam a neten megjelenni, oktatóvideókat csinálni, mert láttam, hogy nagyon sokakat érdekelt. Úgy voltam vele, hogy ne menjen kárba ez az idő, latin zenéket bogarásztam és kitaláltam a koreográfiát. A rajongók mellett a tánciskolások is sorban írták a leveleket - nekik csináltam elsősorban, hiszen hiányzott nekik a tánc. Már próbálunk mi is visszatérni a régi kerékvágáshoz, kis csoportos táncórákat tartunk, maximum 2-3 párral.

Köztudott rólatok, hogy nagyon szerettek utazni, ráadásul lakóautóval járjátok a világot. Idén sem mondtatok le a vakációról?

Van egy csodaszép lakókocsink, ami jelen helyzetben kiváló megoldás, hiszen nem kell hotelben megszállnunk. A családom nagyon mobil, nem szeretjük a helyhez kötöttséget, ezért számunkra amúgy is ez a legideálisabb megoldás. Bár az előbb azt mondtam, hogy otthon nem táncolunk, ha nyaralunk, akkor viszont az estek túlnyomó többségében táncos helyekre járunk. Olaszországban van egy szabadtéri táncplacc, ahova már öt éve visszajárunk, tangózunk, salsázunk, cha-cha-cházunk hajnalig. A másik szerelmünk Gran Canaria, ahol szintén sok társastáncos hely van. Nagyon bízom benne, hogy a vírus nem keresztezi a terveinket és idén sem marad el a nyaralás.

Több mint félmillióan nézték meg a legújabb táncos videódat, óriási érdeklődés kíséri téged a mai napig. Visszatérnél, ha felkérnének egy táncos műsor kapcsán?

Az embernek a korát tudomásul kell vennie. A Szombat esti láz egy hattyúdal volt számomra, már akkor 36 éves voltam, most meg 51. születésnapomat töltöm. Nem akarok a fiatal táncosokkal versenyre kelni, így versenyzésre már biztosan nem tudnának rávenni. A tévézést ugyanakkor nagyon szeretem, ha van egy olyan műsorformátum, amihez izgalmasnak találnak a készítők, és számomra is szimaptikus a koncepció, akkor biztosan igent fogok mondani és találkozhatnak még velem a nézők. Ki tudja? Talán, nem is olyan sokára.

A színpad továbbra is fontos szerepet tölt be az életében, de az első helyen a három gyermeke van.

Leadfotó és fotók: Keleti Andrea engedélyével

Oldalak

Szólj hozzá Te is!