Keira Knightley: Minden nőt zaklattak már, akit ismerek, én sem vagyok kivétel

A Karib-tenger kalózai sztárja azt mondja, ma már számos óvintézkedést meg kell tennie, mielőtt kilépne otthonából az utcára.

"A helyzet rohadtul nyomasztó"

Keira Knightley, a Karib-tenger kalózai 36 esztendős sztárja nemrég kendőzetlenül őszinte interjút adott a Harper's Bazaarnak, melyet a The Guardian szemlézett. A brit színésznő a beszélgetés során kitért rá: manapság már számos óvintézkedést meg kell tennie, mielőtt lakásából kilépne az utcára, olyannyira megsokasodtak napjainkban a szexuális abúzusok. Knightley számára az e téren tanúsított óvatosság gyakorlatilag természetessé, a mindennapok részévé vált. A két Oscar-díjra jelölt híresség kertelés nélkül vallotta be, hogy őt is érte már szexuális jellegű zaklatás, sőt nem is ismer olyan nőt, aki ne élt volna már át hasonló atrocitást. "Szó szerint nincs senki azok között a nők között, akiket ismerek, akit ne zaklattak volna már valamilyen módon, ideértve magamat is, legyen szó akár mutogatásról, akár fogdosásról, vagy arról, hogy valami fickó azt kiabálja, elvágom a torkodat, vagy hogy megüssön. Akárhogy is, valamelyiken mindenki átesett már" - mesélte a Harper's Bazaarnak a népszerű színésznő. Knightley azt sem rejtette véka alá, hogy a helyzet "rohadtul nyomasztó".

"Amikor a nőtársaim elkezdek listát készíteni azokról az óvintézkedésekről, amelyeket az utcára lépés előtt tesznek meg, akkor ébredtem csak rá, hogy 'Én is ugyanígy csinálom a mindennapok során, csak nekem nem is tűnt fel'" - tette hozzá a Büszkeség és balítélet hajdani Elizabeth Bennetje.

Fotó: 123rf

Lapozz, a cikk még nem ért véget!

Oldalak

  • 1
  • 2