Sztárok

Nem is gondolnád: ezeket a szavakat tilos kimondania Katalin hercegnének

A brit királyi család tagjainak rengeteg szabályt és protokollt kell betartaniuk a titulusuk miatt – ez alól természetesen Katalin hercegné sem kivétel, akinek még azt is megtiltják, hogy bizonyos szavakat használjon.

A hétköznapjait is szabályok szerint éli

Katalin hercegné és Vilmos herceg nagyszabású esküvőjére 2011. április 29-én, 11 órakor került sor a londoni Westminster apátságban, a ceremóniát pedig világszerte több millióan kísérték figyelemmel. És ahogy a nagykönyvben meg van írva, hamarosan sorra érkeztek a trónörökösök: György herceg 2013-ban, Sarolta hercegnő 2015-ben, a legkisebb gyermek, Lajos herceg pedig 2018-ban látta meg a napvilágot. A hercegné élete teljes mértékben megváltozott azóta, hogy a brit királyi család részese lett: elképzelni is nehéz, mennyi szabályt kell betartania, ha nem akarja szégyenbe hozni az előkelőségeket, és persze önmagát. Nemcsak az öltözködésre vagy a viselkedésre kell figyelnie, hanem a beszédre is, vannak ugyanis bizonyos kifejezések, amiket a királyi család tagjainak, így Katalinnak sem szabad kiejtenie. Részletek a galériában!

Kate Fox társadalom-antropológus évekig a brit elitek szokásait tanulmányozta, megfigyeléseit pedig a Watching the English: The Hidden Rules of English Behavior című könyvében összegezte – írja a House Beautiful.
Kattints a további képekért!

Katalin hercegné révén James Middleton is a brit királyi család tagja: a 35 éves férfi nemcsak Vilmos sógora, hanem Pippa gyermekein kívül György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg bácsikája is egyben.

Leadfotó: Facebook/ Kate Middleton - Princess of Wales

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Selena Gomez bemutatta azt a darabot, ami tökéletes lehet akár egy karácsonyi vacsorára is.
Egészség
Arcunk számos egészségügyi problémát jelez nekünk, így jobb, ha időben észrevesszük őket.
Utazás
A frontális csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad a nap folyamná, mögötte már csak néhány futó zápor fordulhat majd elő.