Kamarás Iván: Nem gondolkozom azon, hogy "mi lett volna, ha" - Interjú

A közkedvelt színész a Szerencsejáték Zrt. új arca lett, ennek kapcsán kérdeztük a szerencsével kapcsolatos viszonyáról és lottózási szokásairól.

Kampányarc lett Kamarás Iván

A megújult televíziós sorsolási műsor után, felfrissítette a márka megjelenését is az Ötöslottó. A 2020-as arculatmegújító kampány keretében Kamarás Iván és egy tündéri fekete kiscica is szerepet kaptak egy új reklámfilmben. A 60 másodperces tévés szpot ráébreszt bennünket azokra a fontos pillanatkra, illetve fordulópontokra, amelyek mindannyiunk életében bekövetkeznek - és sokszor csak a szerencsén múlnak. A kampány kapcsán felkerestük a főszereplőt, hogy megkérdezzük, saját életében melyek voltak azok az események, amikor a vakszerencsének köszönhetett valamit és hogyan viszonyul általában ő és a családja Fortunához.

A Szerencsejáték Zrt. legújabb kampányának lettél az arca. A reklám szlogenje az lett, Élj a lehetőséggel! A saját életed szempontjából melyek voltak azok a felkínálkozó lehetőségek, amelyeket meg tudtál ragadni és előre lendítettek a karriereden?

Sok meghatározó fordulópont volt, kezdve onnan, hogy elsőre felvettek a Színművészetire, az első színházi szerződésem, az első film, amit forgattam, és a többi. De alapvetően inkább a jövőbe szeretek nézni. Amikor megkérdezik, hogy melyik a kedvenc szerepem, mindig azt mondom, hogy a következő.

Van-e olyan lehetőség, amivel nem éltél, és ma már bánod?

Nem szoktam azon gondolkodni, hogy mi lett volna ha. Inkább annak örülök, azt értékelem, ami van, nem azzal foglalkozom, ami lehetett volna. De hiszek abban, hogy a lehetőségekkel élni kell, ennek mentén haladok nap mint nap.

A szerencsefaktor véleményed szerint mekkora szerepet játszott a pályafutásod alatt? Szerinted a tehetség nem elég önmagában ahhoz, hogy egy színész sikeres legyen?

A Színművészetin azt tanították a mestereink, hogy a színészet 30% tehetség, 30% szorgalom és 40% szerencse.

Vannak a magánéletedben vagy a színházban olyan rítusok, amelyekhez ragaszkodsz?

Van néhány, de a fiaim ezt inkább rigolyának nevezik sokszor! (nevet) Fontos színészbabona, hogy egy munka előtt nem szabad sok sikert kívánni egymásnak, csak kéz-láb törést, vagy egy kalappal. Ez a jókívánság néhány hónappal ezelőtt igazán vicces volt, amikor egy sportsérülés következtében eltört a nagylábujjam és úgy léptem aznap este színpadra.

A családodban mennyire van hagyománya a lottózásnak?

A családomban több generációig felmenően hagyomány a lottózás. Többnyire a férfiak feladata volt a szelvény megvásárlása. Apukám és nagypapám is állandó számokkal játszott, de ezeket olyan féltve őrizték még a családtagok előtt is, hogy magam sem tudtam, mi az öt bűvös szám. Nagypapámnak volt egy úgynevezett varázstolla, mindig azzal töltötte ki a lottószelvényt, amit egy úgynevezett kitöltési szertartás keretében tett meg, akkurátusan, precíz mozdulatokkal, orra hegyére csúszott szemüveggel.

Egyesek szerint a számok jelentést hordoznak. Neked van olyan meghatározó szám vagy dátum az életedben, ami különleges számodra?

A huszonkettő a szerencseszámom, aznap is születtem.

Az ötöslottó reklámfilm forgatásán fekete macskával szerepeltél. Mennyire vagy babonás? Hiszel a jó és a balszerencsében is?

Alapvetően nem vagyok babonás. Amiben hiszek, az a nagypapám kedvenc mondása, miszerint: sok minden rajtunk múlik, de azért a szerencsének is adjunk esélyt.

Úgy tudom, macskaszőr allergiád van. Hogyan sikerült a forgatás ebben a speciális helyzetben?

Igen, macskaszőr allergiám van. Arra kellett figyelnem, amikor kedves partneremet, Jánoskát, a fekete macskát ölelgettem, hogy utána ne dörzsöljem meg a szemem - így nem volt semmi gond. Megfogadtam előre, hogy csak annyi kontaktom lesz a macskával, amennyi a munkához szükséges. Ez nagyjából az első pillanatban megdőlt, mert Jánoskánál helyesebb cicával én még nem találkoztam.

Ha akkora szerencse érne, hogy megnyered az ötöslottó főnyereményét és milliárdok hullanánk az öledbe, mihez kezdenél a pénzzel?

Amint megnyerem, elárulom! (nevet)

A járvány vége őt is foglalkoztatja, így a témában már érdeklődött spirituális szakértőknél is.

Leadfotó: Szerencsejáték Zrt.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!