Exkluzív: világsztár mesterfodrász látogatott Budapestre - fotók

Látványos bemutatók, fergeteges show-k, hazai és külföldi sztárfodrászok: a magyar fodrászszakma színe-java gyűlt össze a Budapest Hair Show-n szombaton. A Várkert bazár adott otthont a telt házas eseménynek, amelynek Hajas László volt a fővédnöke, és amelyen olyan sztárfodrászok léptek színpadra, mint Richard Ashforth és Josh Lamonaca.

Világsztár borbély is Budapestre látogatott

Josh Lamonaca, a világsztár borbély exkluzív, zártkörű eseményen mutatta be legújabb hajvágási trendjét egy különleges helyszínen, a BAM Beauty Szalonban. A másokra is inspirálóan ható karakterrel és a figyelemre méltó munkateljesítménnyel bíró Josh Lamonaca világhírű figurájává vált a barber világnak, és forradalmasította a férfi frizurák oktatásának rendszerét. Josh Lamonaca ismert arról, hogy az egyszemélyes és kiscsoportos oktatásoktól egészen globális nagyszínpadi show-kig juttatta a közönségét. A kemény munka meghozta gyümölcsét, miután a fodrász elnyerte az év oktatója címét mind a New York-i Barberconon 2017-ben, mind a római borbélyfesztiválon 2018-ban. A Budapest Hair Show kapcsán a Femcafe.hu-nak beszélt néhány szóban magáról, a hajszobrászathoz való viszonyáról és arról, hogy mesterfodrászként hogyan látja a hajtrend jövőbeli alakulását.

Világhírű borbélyként hogyan látja, milyen jövő vár a divatra? Várható valami új szenzáció?

Josh Lamonaca: A koronavírus és a karanténidőszak a hajviseletre is hatással volt. Míg otthon voltak, az emberek kevésbé foglalkoztak azzal, hogy folyamatosan vágják a frizurájukat, emiatt mostanra – még a férfiak esetében is – sokan váltottak rövidről hosszabb hajra. Nagyon nagy szenzációra nem kell számítani a közeljövőben, főleg a lágyabb és a természetesebb stílus fog hódítani.

josh lamonaca fodrász férfi

Nem lehet elmenni a tény mellett, hogy az elmúlt években legalább ugyanannyi férfi jár fodrászhoz, mint nő. Mit gondol erről?

J.L.: Ez valóban így van. Egyre kisebb a különbség ma már a női és a férfi hajviseletek között, már ami a rövid frizurákat illeti. Szerintem ez egy nagyon izgalmas jelenség, hiszen a fodrászok számára is rengeteg új kihívást és tanulnivalót rejt.

Mindig is mesterfodrász szeretett volna lenni, vagy korábban más szakmában is el tudta volna képzelni magad?

J.L.: Én saját magamról nem gondolom, hogy mesterfodrász lennék, mert még ma is rengeteget tanulok nap mint nap. Kiskoromban futballista szerettem volna lenni, de aztán az élet máshogy alakította a dolgokat. Körülbelül 15 éves koromban ismerkedtem meg a fodrászattal, akkor vágtam először hajat, 18 évesen pedig már tudtam, hogy sokkal jobban érdekel, mint a foci valaha. Ekkor döntöttem el, hogy ez lesz a hivatásom.

josh lamonaca fodrász szalon

Mit szeret a legjobban a munkájában?

J.L.: Jó kérdés. Felsorolni is nehéz, mennyi mindent szeretek benne. Talán az a legjobb érzés, hogy széppé és stílusossá varázsolhatom a vendégeimet. Szeretem őket magabiztosnak látni. Ez egy állandó utazás számomra, hiszen folyamatosan megismerhetek izgalmasabbnál izgalmasabb embereket.

Lapozz tovább, cikkünk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2