Sztárok

Romokban hever a világhírű komikus mentális egészsége: szomorú hírt jelentett be rajongóinak

Saját szorongásairól forgatott dokumentumfilmet az Oscar-díjra jelölt Jonah Hill, a produkció után pedig úgy döntött, egy időre visszavonul a rivaldafénytől, hogy mentális problémái megoldására összpontosíthasson.

Nem vállal több filmszerepet a közeljövőben

Ki ne ismerné a 38 éves hollywoodi komikust, Jonah Hill-t? A filmsztár olyan mozikkal tette le a névjegyét a tengerentúlon, mint a Wall Street farkasa, a Pénzcsináló, a 21 Jump Street - A kopasz osztag, A 40 éves szűz, a Távkapcs vagy épp a Superbad, avagy miért ciki a szex? Hill, akit a közönség legutóbb Adam McKay fergeteges és erősen társadalomkritikus szatírájában, a Ne nézz fel! címűben láthatott, nemrégiben fejezte be saját rendezésében és főszereplésével készült dokumentumfilmjét (Stutz), melynek fókuszában a 38 éves világsztár mentális problémái állnak. Miután a Hill és terapeutája közös munkáját dokumentáló produkció elkészült, a neves komikus úgy döntött, egy időre háttérbe vonul, hogy a szorongása leküzdésén dolgozhasson. Ez azt jelenti, hogy Hill az elkövetkezendő időszakban nem vállal több filmszerepet, és a Stutz promóciós kampányában sem vesz majd részt.

Hill nemsokára egy másik filmben is feltűnik: a You People - melyet a színész íróként is jegyez - olyan sztárokat sorakoztat fel mellette, mint Eddie Murphy, David Duchovny vagy Julia Louis-Dreyfus. A komikus azonban ezt a filmet sem fogja promotálni. Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy visszavonulása mennyi időre szól.

Szorongásrohamokkal töltötte az elmúlt 20 évét

Az Entertainment Weekly részére eljuttatott közleményében Jonah Hill így világítja meg döntése hátterét:

"A filmben is látható önvizsgálat során megértettem, hogy gyakorlatilag az elmúlt húsz évemet szorongásrohamokkal töltöttem, amelyeket a médiamegjelenések és a nyilvános szereplések csak súlyosbítottak. Nagyon hálás vagyok, hogy ez a film egy nagy presztízsű filmfesztiválon debütál majd, és alig várom, hogy megoszthassam a közönséggel világszerte abban reménykedve, hogy segít majd a hasonlóktól szenvedőknek. Ugyanakkor nem fogtok látni, amint ezt a filmet promótálom, vagy bármelyik másik érkező filmemet, ezzel a lépéssel védem magamat. Ha betegebbé teszem magam azáltal, hogy kiállok reklámozni a filmet, azzal meghazudtolnám magam és a filmet is. Általában kiver a víz az ilyen nyilvános levelektől, de megértettem, hogy azon kevés privilegizált helyzetűek közé tartozom, akik megengedhetik maguknak, hogy kicsit szabadságra menjenek. Nem fogom elveszíteni a munkámat, miközben a szorongásomon dolgozok. Remélem, ezzel a levéllel a Stutz-szal kicsit könnyebbé teszem az embereknek, hogy kezdjenek valamit az efféle problémákkal, hogy lépéseket tegyenek azért, hogy jobban érezzék magukat és hogy a körülöttük lévő emberek is jobban értsék, mi történik velük."

Fotó: 123rf

Seregnyi sikerfilmjére lehet büszke, és bár most is zajlik körülötte az élet, a közeljövőben nem szeretne kamera elé állni.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Sztárok