Mi történt vele? A 2000-es évek ünnepelt filmsztárja volt John Cusack, mostanra kegyveszetté vált Hollywoodban

A hírnevet könnyű megszerezni, megtartani azonban már sokkal nehezebb. Az elmúlt évtizedek során Hollywood számos celebritást termelt ki, ám csak néhányuknak sikerült megmenekülnie attól, hogy a feledés homályába vesszenek.

Mi történt vele?

A Mondhatsz bármit, a Szerelem a végzetem és a Con Air – A fegyencjárat című filmek sztárja, John Cusack karrierje a 80-as években indult be, hamarosan pedig olyan nagy népszerűségre tett szert, hogy a kilencvenes, illetve a kétezres években ő volt az egyik legkeresettebb filmsztár. Ráadásul nemcsak a nézők, hanem a legszigorúbb kritikusok is gyakran illették dicsérettel a színészi játékát és azt, ahogy megformált egy-egy karaktert a mozivásznon. A siker, a pénz és a csillogás azonban sosem vakította el Cusacket, sőt: a legtöbb beszámoló szerint megmaradt ugyanannak a – szó legnemesebb értelmében – egyszerű srácnak, aki fiatalon elindult a sztárság felé vezető úton. Mindig is fokozottan óvta a magánéletét a rivaldafénytől, egyszer pedig úgy nyilatkozott, hogy szerinte a „hírnév az egyik legrosszabb dolog, ami egy színésszel történhet”. Éppen ezért úgy döntött, elhagyja Hollywoodot, hogy aztán a családjával Chicagóban kezdjen új életet. Persze a lehetőségek ezután is bőven megtalálták, rengeteg munkája akadt, ám annak ellenére, hogy több kasszasiker is jelzi a nevét, az elmúlt 10 évben láthatóan hanyagolja a filmipar. Vajon mi lehet az oka annak, hogy ma már alig hallani róla? Miért kezdett mélyrepülésbe az amúgy ígéretes karrierje? Részletek a galériában!

Cusack „eltűnésével” kapcsolatban megoszlanak a vélemények: vannak, akik úgy vélik, azzal tett leginkább keresztbe a saját karrierjének, hogy mindenről elmondta az őszinte, nyers véleményét – még akkor is, ha abból egyáltalán nem származott előnye. Egy 2014-es interjúban például kendőzetlenül beszélt arról, hogy mélyen megveti a nagy költségvetésű franchise-filmeket, és sosem tudná elképzelni, hogy ilyesmiben szerepeljen. Mások szerint azonban teljesen más oka van annak, hogy Hollywood feketelistájára került.
Kattints a további képekért!

Nincs könnyű dolga annak, aki világsztárrá akar válni, ám egyetlen rossz húzás is elég ahhoz, hogy valaki a csúcsról a mélybe zuhanjon.

Leadfotó: Kevin Winter/Getty Images

Oldalak