36 éves volt a magyar színésznő, amikor öngyilkos lett: szívszorító, amit a búcsúlevelében írt

Jobba Gabit isteni tehetséggel áldotta meg a sors, hiszen színésznőként és énekesnőként is nagy sikereket ért el – 36 évesen azonban úgy döntött, önkezével vet véget az életének.

Eldobta magától az életet

Jobba Gabi 1947. március 27-én látta meg a napvilágot Szegeden: a szülővárosában található Ságvári Endre Gimnáziumban érettségizett 1964-ben, s mivel már akkor tudta, hogy színésznőként szeretné keresni a kenyerét, jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1969-ben szerzett oklevelet. A kecskeméti pályakezdés után a 25. Színházhoz szerződött, s tagja maradt Népszínházzá történő átszervezésééig, majd annak tagjaként játszott tovább – nevét mindemellett más teátrumok is jelezték, többek között például a Mikroszkóp Színpad, a Várszínház, valamint az Egyetemi Színpad. Ígéretes karrierjének azonban egy szörnyű tragédia vetett véget…

Jobba Gabi különleges, fanyar egyéniségű színésznő volt, a tragikus szerepek álltak legközelebb egyéniségéhez. Ismert versmondóként is tevékenykedett, több sikeres önálló estet tartott.
Kattints a további képekért!

Simon Jolán rajongásig szerette a férjét, a magyar avantgárd mozgalom meghatározó alakját, Kassák Lajost. Rengeteg áldozatot hozott érte, ám a férfi szeretőket tartott mellette, ő pedig összeomlott a fájdalomtól.

Leadfotó: Fortepan / FŐFOTÓ

Oldalak