Önpusztító életmódja felemésztette: megjósolta a halálát a rocklegenda, a tragédiát ma is rejtély övezi

Jim Morrison a népszerű The Doors rockzenekar vezető énekese és dalszövegírója volt: sikert sikerre halmozott, élete azonban tragikus véget ért. Mindössze 27 éves volt, amikor távozott az élők sorából, halálát pedig mind a mai napig talányok övezik.

A 27-esek tragikus klubjának tagja

1971. július 3-án találták holtan egy párizsi lakásban a mindössze 27 éves Jim Morrisont, az amerikai rockzene egyik legnagyobb fenegyerekét és legnagyobb hatású egyéniségét. Jim, egy nemzedék bálványa ekkor már otthagyta a Doors együttest, hogy "főfoglalkozású" költő lehessen, de ez már nem adatott meg neki. Végzete ugyanaz volt, amiért rajongók milliói csodálták: felfokozott érzelmek, s ennek arányában felfokozott energiák, amelyekkel nem tudott értelmesen gazdálkodni. Mindvégig bohém életmódot folytatott: rendszeresen fogyasztott kábítószert, többször részegen érkezett a stúdiófelvételekre, és a koncerteken is botrányt okozott. Halála az egész világot megdöbbentette, a tragédiával kapcsolatos kérdésekre pedig azóta sem kaptunk pontos válaszokat…

James Douglas Morrison 1943. december 8-án született Floridában, apja négycsillagos tábornok volt. Az intelligens és lázadó természetű fiúnak gyorsan elege lett a konszolidált életből és hátat fordított családjának. Az egyetemet némi irodalmi és filmes tanulmányok után otthagyta, s 22 évesen Ray Manzarek billentyűssel együttest alapítottak, a formációhoz Robbie Krieger gitáros és John Densmore dobos is csatlakozott.
Kattints a további képekért!

George Reeves, a Superman-sorozat főhőse rejtélyes körülmények között és tragikusan fiatalon vesztette életét – halálának körülményei máig tisztázatlanok.

Leadfotó: Michael Ochs Archives/Getty Images

Oldalak