Legendás vonzerő: Nők Jancsó Miklós életében és filmjeiben

Magánemberként nagy nőcsábász hírében állt, még hatvan éves kora után is újranősült, alkotásaiban pedig fontos jelentése volt a meztelen női alakoknak.

A legnagyobb magyar rendezőzsenire emlékezünk

Tegnap volt hét éve, hogy Jancsó Miklós, a magyar film egyik legjelentősebb alakja, illetve az egyetemes filmtörténet kiemelkedő alkotója itt hagyott minket. Vitathatatlan munkássága mellett a magánéletét is intenzíven élte: a rendezőnek legendás vonzereje volt, bár ő nevetve azt emlegette, hogy soha nem ő választotta a szerelmeit, hanem a nők választották őt. „Amikor Monica Vittivel készítettem filmet, akkor sem én, hanem az operatőröm bújt vele ágyba. Nem egyszer megtörténik, hogy a jóképű operatőrök megkörnyékezik a főszereplőnőket” – mondta egyszer Jancsó a csajozásairól szóló sztorikra reagálva. Legalább négy nagyon fontos nőről tudunk az életében, és állandó alkotótársa, Hernádi Gyula könyvet is írt Jancsó Miklós szerelmei címmel, amiben összesen 514 szeretőről esik szó.

További részletek a galériában!

Hernádi Gyula könyve visszaadja azt a kedélyes hangulatot, ami általában Jancsó Miklóst körüllengte életében, vannak azonban tragikus történetek is benne. Ezek közül az egyik a rendező zsidó származású szerelméhez kötődik a viharos negyvenes években. Jancsó be akart szökni a kedveséhez a gettóba, de ezt a nyilasok megakadályozták. A lányt pár nappal később kivégezték.
Kattints a további képekért!

A tragikusan fiatalon elhunyt magyar színészre legismertebb szinkronszerepeivel emlékezünk.

Leadfotó: facebook.com/OrigoHirek

Oldalak