Sztárok

James Bond 10 leggonoszabb ellenfele - Ők voltak Rami Malek elődei

Nemrég kiderült, hogy a Bohém Rapszódiával Oscar-díjat bezsebelő Rami Malek lesz a főgonosz az új James Bond filmben. Ennek kapcsán mi felidéztük a 007-es ügynök eddigi legaljasabb ellenfeleit.

10. Joseph Wiseman

Az első James Bond filmben Joseph Wiseman keltette életre a gonosz tudóst, Dr. No-t 1962-ben. Az ellenség az atomenergia elismert szakértője volt, furcsa bionikus fém karokkal.

9. Gert Fröbe

Gert Fröbe a legendás rosszfiú, Goldfinger szerepébe bújt 1964-es moziban, és karaktere nemcsak a gonoszsága miatt különleges. A nevét ugyanis Goldfinger Ernő, magyar éptész ihlette, aki az író Ian Fleming, Hampsteadi otthonát újította fel. A tulajdonosnak annyira nem tetszett az elvégzett munka, hogy bosszúból úgy gondolta, készülő regényében róla nevezi el a főgonoszt.

8. Adolfo Celi

Az 1965-ös Tűzgolyóban Adolfo Celi formálta meg Emilio Largo karakterét, aki ördögi tervet eszelt ki a világ elpusztítására.

7. Christopher Lee

A zseniális Christopher Lee keltette életre Bond egyik legismertebb ellenfelé, Francisco Scaramangát, a bérgyilkost, aki egy millió dollárért vállalja a gyilkosságokat.

6. Christopher Walken

Christopher Walken 1985-ben a Halálvágta című filmben Max Zorin karakterét alakította, akinek legfőbb célja volt eltörölni a Szilícium-völgyet, hogy egyedül az ő kezében összpontosuljon a számítógépipar.

5. Curd Jürgens

Az őrült üzletember, Karl Stromberg szerepét Curd Jürgens alakította A kém, aki szeretett engem című 1989-es James Bond moziban.

4. Sean Bean

A Szovjetúnióban született Alec Trevelyan szerepét Sean Bean kapta az 1995-ös Aranyszemben. A főgonosz egyedüli célja annyi volt, hogy elpusztítsa egész Angliát.

3. Robert Carlyle

A világ nem elég című filmben Robert Carlyle játszotta a rideg, képzett gyilkost Renard szerepében, 1999-ben.

2. Javier Bardem

A 2015-ös Skyfall-ban Javier Bardem Raoul Silvát alakította, egy hidegvérű cyber-terroristát.

1. Rami Malek

A héten jelentették be a James Bond 25 (a film még nem kapott hivatalos címet) producerei, hogy Rami Malek is csatlakozni fog a szereplőgárdához, mint James Bond ellensége.

Még soha nem volt hozzá hasonló 007-es ügynök.

Leadfotó: Youtube, 123rf

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Sztárok
Utazás
Június 16-án este a Hold szoros együttállásba kerül a kékes színű Spica csillaggal, a jelenséget pedig szabad szemmel is meg lehet majd figyelni az égen – közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-...
Lifestyle
A buggyantott tojás elkészítése sokak számára kihívást jelent, most azonban egy olyan zseniális trükk terjed a neten, amit neked is érdemes kipróbálnod, ha a tökéletes végeredményre vágysz.
Sztárok
Noha II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburgh-i herceg házassága tökéletesnek tűnik az utókor számára, a 2021-ben, századik életévében elhunyt herceg több évtizedes frigyük alatt nem mindig...