„Remegtem a félelemtől" - Jada Pinkett Smith őszintén nyilatkozott a betegségéről

Will Smith pofozkodása az Oscar-díjátadón rávilágított Jada Pinkett Smith alopéciával való küzdelmére, aki kendőzetlenül mesélt betegségéről és lelki tusáiról.

Már nemcsak a pofozkodáson, hanem a betegségen van a hangsúly

Jada Pinkett Smith hajhullás elleni küzdelme váratlanul középpontba került a vasárnap esti Oscar-gálán, miután férje, Will Smith megütötte Chris Rock komikust, válaszul egy tréfára, amelyet Jada borotvált fejével kapcsolatban sütött el.

A közösségi média felhasználók megosztottak Smith reakciójával kapcsolatban, ám az interneten széles körben támogatták Pinkett Smitht, aki korábban megosztotta az alopéciával kapcsolatos tapasztalatait.

Például Roxane Gay írónő azt mondta, hogy bár szerinte a Pinkett Smith alopéciájával kapcsolatos vicc nem indokolja az erőszakot, megértette, hogyan miért akadt ki annyira Will Smith.

A Harvard Medical School szerint a nők körülbelül egyharmada szenved el valamilyen hajhullást élete során. Egy 2018-as tanulmány szerint a színes bőrű és spanyol nőknél jelentősen nagyobb az esélye a betegség kialakulásának, mint a fehér bőrűek esetén. Az alopécia foltokban történő hajhullásként jelentkezik, de sok esetben a foltok összeérnek egy nagy területen előidézve a hajhiányt. Nem ritka, hogy a szemöldök, a szempillák és a test egyéb területein is eltűnik a szőr, mivel az immunrendszer a szőrtüszőket támadja meg.

Lapozz tovább, a cikk folytatódik!

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...
Lifestyle
Ezt a gyakorlatot bárhol és bármikor könnyedén elvégezheted, de vigyázz, mert garantáltan megedzi az izmaidat!
Lifestyle
A rossz hír ugye az, hogy kánikula nem csitulni fog ezután, hanem még hosszú ideig velünk marad. Készülj fel a pokoli időjárásra!