Filmes karrierbe kezd a Netflixnél a királynő: nem akármilyen munkát vállalt el

Produkciós tervezőként dolgozik II. Margit dán királynő Bille August új filmjén, amelyet a rendező Karen Blixen utolsó regénye nyomán forgat a Netflix számára.

Fontos szerepet kapott a készülő filmben

Az Ehrengard - Egy csábítás története című könyv alapján születő film egy mesebeli királyságban, Babenhausenben játszódik. Az 1972-ben trónra lépett II. Margit mögött gazdag művészi pályafutás áll már: illusztrálta A Gyűrűk Ura dán kiadását és alkotásaiból több kiállítás is nyílt. 2009-ben A vadhattyúk című Andersen-filmadaptációnak ő volt a produkciós tervezője, akárcsak 2000-ben A hókirálynő című szintén Andersen mese alapján készült rövidfilmnek - emlékeztetett a The Guardian brit napilap honlapja.

II. Margit az új filmről kiadott közleményében hangsúlyozta: Karen Blixen történetei mindig felvillanyozzák, és nagyon örül, hogy részese lehet ennek a munkának. "A dekupázsok és a jelmezek megalkotásakor igyekeztem értelmezni Blixen fantasztikus univerzumát és alig várom, hogy Ehrengard meséje életre keljen a filmben" - írta a királynő. A Hódító Pelle című Oscar-díjas film rendezője, August közleményében kiemelte, hogy II. Margit fantasztikus dekupázsokat készített, amelyek meghatározó elemei lesznek a film látványvilágának.

Az Ehrengard című film bemutatását 2023-ra tervezik – írja az MTI. Egyébként nem II. Margit az első olyan kékvérű, akivel a Netflix szerződést kötött: Meghan Markle és Harry herceg tavaly jelentették be, hogy több éves együttműködést írtak alá a streamingszolgáltatóval. Gyártócégük dokumentumfilmeket, játékfilmeket és gyermekprogramokat készít kizárólag a streaming óriás számára.

Mellrákot diagnosztázáltak a Netlfix 19 éves sorozatsztárjánál. A fiatal lány saját maga hozta nyilvánosságra a történetét, hogy felhívja más nők figyelmét is az alattomos kórra.

Leadfotó: 123rf

Oldalak