Sztárok

Katalin és Vilmos gyerekei miatt rúgta fel az egyik legősibb hagyományt II. Erzsébet: ha nem így tett volna, ma minden másképp lenne

A néhai II. Erzsébet döntött úgy, hogy szembe megy egy nagyon régi szabállyal, mindezt pedig dédunokái miatt tette.

Az egykori királynő akarta így

Katalin hercegné és Vilmos herceg legkisebb gyermeke, Lajos 2018. április 23-án jött világra, szülei pedig a a Lajos Artúr Károly, azaz Louis Arthur Charles nevet választották neki. Köztudott, hogy a családtagoknak nincs vezetéknevük, ez alól pedig a walesi hercegi pár csemetéi sem kivételek, éppen ezért idősebb testvéreihez hasonlóan Lajosnak is különleges megszólítása van, ami nem más, mint az Ő Királyi Felsége, Lajos cambridge-i herceg. Nevével kapcsolatban azonban sokáig voltak bizonytalanságok, melyek végére II. Erzsébet tett pontot azáltal, hogy felrúgta az egyik legrégebbi tradíciót. Részletek a galériában!

1917-ben V. György vezette be azt a szabályt, hogy a családon belül csak bizonyos személyek kaphatják meg az „ő királyi felsége” címet. Az akkori uralkodó határozata szerint csak a trónutódlási sor legelején állókat illeti meg a megszólítás.
Kattints a további képekért!

Minden szerető családban vannak édes becenevek, nincs ez másként Katalin és Vilmos családjával sem, akik imádják aranyos nevekkel illetni gyermekeiket.

Leadfotó: Chris Jackson/Getty Images

Forrás: Mirror

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Sztárok
Sztárok
A nyolcvanas-kilencvenes években nem készülhetett színvonalas vígjáték Meg Ryan nélkül: a színésznő annak idején egész Hollywoodot az ujja köré csavarta, a kétezres években mégis kikopott a...
Lifestyle
A Nyilas legyen óvatos, mert balesetveszélyes helyzetbe kerülhet. Napi horoszkóp!
Sztárok
Érte rajong most az egész világ, ami nem is csoda, hiszen nemcsak hihetetlenül tehetséges, de jóképű is.