Sztárok

II. Erzsébet királynőnek kész beszéde van arra az esetre, ha kitörne a 3. világháború – Ez áll benne

A brit uralkodó hosszú élete során sok mindent túlélt már és minden eshetőségre fel van készülve. Ez II. Erzsébet titkos beszéde, ami azért íródott, hogy Nagy-Britannia rögtön reagálni tudjon a harmadik világháború kitörése esetén.

A fiókban hever a beszéd

II. Erzsébet királynőnek kész beszéde van arra az eshetőségre, ha kitörne a harmadik világháború, amihez sajnos most talán közelebb állunk, mint eddig bármikor. Miután Oroszország február 24-én megtámadta Ukrajnát, a nukleáris fegyverkezés újra középpontba került, és amennyiben a háború eléri Nagy-Britanniát, úgy az uralkodónak kötelessége megszólítania népét és a hagyományok szerint beszédet intézni hozzájuk. Erre a britek már 1983-ban, a hidegháború kellős közepén felkészültek, ekkor íródott meg az a szöveg, amit a királynő elmondott volna szükség esetén. A beszédet évtizedekkel később hozták nyilvánosságra, a Nemzeti Archívum gyűjteményéből került elő – írja a LadBible.

Ma már nem feltétlen állná meg a helyét a szöveg, alaposan korszerűsíteni kéne, például a manapság inkább a botrányairól híres András herceg tengerészetnél végzett katonai szolgálatáról szóló részt egy mai beszédíró valószínűleg egy az egyben kihúzná. Ennek ellenére még most is bepillantást enged abba, hogyan reagálna a királynő az atomháború hírére.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A tócsni bármikor jó választás: noha egy roppant egyszerű ételről van szó, néhány finom mártogatóssal igazán remek gasztronómiai élményt tud nyújtani – az elkészítési folyamat során azonban nem árt...
Sztárok
Puskás Peti és a felesége, Puskás-Dallos Bogi érthetően nagyon megijedtek. Hirtelen nem is tudták, hogy mihez kezdjenek.
Lifestyle
Bár tavaszias marad az időjárásunk, de mégis lesz olyan jelenség, ami nagy kellemetlenséget fog okozni. Térképen mutatták meg, hol kell rá számítani Magyarországon!