Így néznek ki ma a Hair musical főszereplői - Galéria

Egy ikonikus rockmusical, amelyet senki nem felejt el. Mutatjuk, hogy néznek ki ma a szereplői!

Szabadság, béke és a kemény valóság - 42 éves a Hair című film

1967-ben, több mint öt évtizede mutatták be a New York-i off-Broadway egyik kis színházában a Hair című musicalt, amelynek szövegkönyvét és dalszövegeit Gerome Ragni és James Rado írta, a zenéjét Galt MacDermot szerezte. A hippikorszak kultuszművének filmváltozatát tíz évvel később Milos Forman készítette el.

A Hair a hippikultúra és a vietnami háború elleni tiltakozás talán legismertebb alkotása, egy korszak lenyomata, amelynek dalait milliók fújják kívülről. Nemcsak a közönség, pozitívan fogadták a kritikusok is: jelölték a legjobb külföldi filmnek járó César-díjra, valamint a 37. Golden Globe-gálán két jelölést kapott: maga a film a legjobb filmmusicalnek vagy vígjáték, míg a főszereplő Treat Williams az év színész felfedezettje kategóriában. A Hair emellett két David di Donatello-díjat is megnyert.

A történet főhőse a vietnámi háború idején besorozott Claude, aki összebarátkozik egy hippicsapattal, megismerkedve a tudatmódosító szerek és a háborúellenesség világával, valamint a kötöttségek nélküli, szabad életmód eszméjével. A főbb szerepekben John Savage, Treat Williams, Beverly D’Angelo, Annie Golden és Dorsey Wright látható, akik szerencsére kivétel nélkül a mai napig élnek. A következő összeállításban megmutatjuk, hogy az egykori lázadó virággyermekek hogyan festenek manapság idősödő színészként.

Lapozd fel a galériát!

John Savage (Claude) régen
Kattints a további képekért!

A tévécsatorna valódi időutazásra hívja a nézőket április 1-jén.

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak