Így győzte le a rákot Pásztor Erzsi - Őszintén vallott betegségéről

Janka néni megformálója gyötrelmes időszakon esett át.

Őszinte vallomás

Életének egyik legnehezebb időszakát élte Pásztor Erzsi az elmúlt nyolc hónapban. A Turay Ida színház társulatának tagja - bár szörnyű betegség kínozta - folyamatosan dolgozott, és tanult a szövegeket. A Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő Joshi Barath műsorában beszélt az elmúlt időszak nehézségeiről, fájdalmairól és arról, miként tudta túlélni a daganatos betegséget.

Sokáig titkolta

A 82 éves művésznő hosszú hónapokig szinte teljesen titokban tartotta rákbetegségét, kizárólag közeli hozzátartozóival osztotta meg szenvedéseit. Most, miután szerencsésen túl van a műtéteken reméli, hogy saját történetén keresztül másoknak is erőt adhat. "Nagyon le voltam épülve, rettenetesen rosszul voltam. De tettem a dolgom, és minden mással elfoglaltam magam. Olyan gyenge voltam, hogy kikelni sem tudtam az ágyból. Mikor túlestem rajta, adtam egy nyilatkozatot a kórház belső használatára egy lapban, ami a rákbetegeknek szólt, és ott kiöntöttem a szívem. De ezentúl sem szeretnék soha többet foglalkozni" - szögezte le az ország Janka nénije, aki hozzátette, legnagyobb erőt az adta neki, hogy nem kesergett a betegségen, hanem próbált felülkerekedni rajta.

Családi minta

Pásztor Erzsi szerencsére legyőzte a gyilkos kórt, küzdelmeiben és kitartásában imádott édesanyja is támogatta. A művésznő elmondta, anyukája nyolcvannégy évesen hunyt el, és az életének utolsó perceiben is aktív életet élt. Sosem hallotta panaszkodni, sosem fájt semmije és bármilyen betegség is kínozta nem volt egy rossz szava sem. Ezt a példát követte ő is, és hisz abban, hogy ez a szemlélet lendítette át őt is életének egyik legnehezebb időszakán. Barátai és keresztlánya minden nap mellette volt, lánya azonban mivel Olaszországban él, nehezebben tudta megoldani, hogy segíteni tudja átmenetileg ápolásra szoruló édesanyját. Pásztor Erzsi ma már remekül van, élvezi , hogy újra játszhat és alig várja, hogy közönsége lé lépjen.

A színésznő a Televíziózás Világnapján mesélt az életéről.

Fotó: FEM3 Café, Leadfotó: FEM3 Cafe

Oldalak

Szólj hozzá Te is!