Megtalálta a stáb Hosszú Katinka 12 éve nem látott barátnőit: ezt mondták az úszónőről

Los Angelesben, Hosszú Katinka életének sorsfordító állomásán forgatott a róla szóló életrajzi dokumentumfilm stábja és főszereplője. Katinka négy meghatározó évig, 2008-tól 2012-ig élt a metropoliszban, ott járt egyetemre,ott lett sikeres úszó, Los Angeles-i diákként nyerte meg élete első világbajnokságát.

Újabb részletek derültek ki Hosszú Katinka filmjéről

Los Angelesben, a stáb kamerája előtt mindenki megszólalt, aki anno fontos volt Katinka életében. Interjút adott Dave Salo, Katinka egykori edzője, Jeremy Kipp volt segédedző, Kerékjártó Tamás, az ex profi úszó, aki rábeszélte Katinkát, hogy Los Angelesbe jelentkezzen egyetemre. A forgatóstábnak a 17 milliós városban sikerült felkutatnia Katinka két régi, 12 éve nem látott egyetemi barátnőjét is. A lányokkal azonnal egymás nyakába borultak, és pár perc után már úgy nevetgéltek, mintha még mindig kollégiumi lakótársak lennének. Mindkét lány kiemelte, hogy Katinkában egy vidám, belevaló, felszabadult, megbízható lányt ismertek meg. Katinka az olimpia óta nem úszott, de amikor meglátta régi egyetemi medencéjét, azonnal átöltözött és belevetette magát. Egykori edzői és barátnői a medence széléről meghatottan figyelték régi társukat.

A folytatásért nézd meg galériánkat!

Hosszú Katinka rávilágított: „A karrieremben óriási fordulópontot jelentett Los Angeles, amikor odakerültem már nem motivált különösebben az úszás, főleg az egyetemi ösztöndíjam miatt folytattam. Ott viszont akkora hatást gyakorolt rám az amerikai mentalitás, hogy fordult a kocka. Felszabadított az ottani rendkívül erős csapatszellem: mindenki egyért és egy mindenkiért. Amerikában úszóként nem a magányt éltem meg, hanem a közösségi élményt, ott mindenki odafigyel a másikra, próbál segíteni, örül az eredményeidnek, tömegek éljeneznek a lelátókról a legapróbb sikered láttán is. Meg is lett az eredménye: pár hónap elteltével újra bevonzott az úszás, egy évre rá meg is nyertem Rómában a világbajnokságot.”
Kattints a további képekért!

Az egykori televíziós - aki karrierje során több mint 20 olimpiáról közvetített - Szilágyi Áronról és Siklósi Gergelyről is kifejtette a véleményét egy friss interjú során.

Leadfotó: Facebook

Oldalak