Egy kis nőnapi girlpower: megjelent Magyarország legmenőbb csajbandájának új dala

Nézd meg nálunk először, mit alkotott a hat éves HolyChicks zenekar!

Éljenek a női zenészek!

Könnyed és felemelő szerzeménnyel jelentkezik Magyarország egyik legmenőbb csajbandája, a HolyChicks. A négyes legújabb dalával mindenki fellélegezhet egy kicsit, hiszen nem titok, hogy a szerzeménnyel a lányok már a nyitás pillanatába repítenek minket.

A dal lassan egy éve íródott. Sőt, a klip nyersanyagát is tavaly forgattuk a már hagyománynak számító nyári alkotótáborunkban, Sukorón és környékén. A szám eredeti terveink szerint a zenekar pandémia utáni fellélegzés-himnuszának készült, de már nem bírtuk tovább magunkban tartani a végeredményt – áprilisban reméljük, mindenki fellélegezhet” – mondta Seprényi Fanni, basszusgitáros.

A zenekar március elején tölti a hatodik évét és ilyenkor rendszerint új dallal és koncerttel jelentkeznek, utóbbi sajnos idén elmarad. A belevaló banda ezúttal nőnapon bizonyítja, hogy egy csajos csapatnak is helye van a zenei térképen. Lélegezz című daluk a szabadságot hozza, ahogy a hozzá készült klip is ezt mutatja.

Jónás Jácint, és Rajnai Gábor képkockái reméljük, mindenkiben felelevenítik a szabadság érzését! A gyönyörű felvételek klippé formálásában pedig gitáros hősnőnknek, Lahucsky Krisztinek is óriási szerepe volt” – mesélte Tiszai Vivi, dobos.

A HolyChicks minden tagja feketeöves zenész, 2019-ben jelent meg a lányok bemutatkozó albuma Ezmáraz címmel, amin olyan szerzemények kaptak helyet, mint a Szabadon vagy a Pillangóhatás, amivel a Dal 2020-ban egészen az elődöntőig meneteltek. A zenekar minden, csak nem klisé. A sztereotípiával szembemenő formáció egyik különlegessége, hogy a rock and roll életérzést erős női energiák generálják, erre nincs is jobb bizonyíték, mint például a Lélegezz.

Hallgasd meg a dalt és nézd meg a hozzá készült videóklipet itt:

Sztárdömpinggel érkezik a világ legnagyobb zenei díjátadója vasárnap.

Leadfotó: Magneoton Zrt.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!