20 éve nincs köztünk Hofi Géza: felesége elárulta, mi volt az a hang, amivel meg lehetett őrjíteni a legendás humoristát

Hofi Géza 2002. április 10-én, 65 évesen hunyta le örökre a szemét – egy ország hiányolja őt azóta, de minden bizonnyal özvegyének, Ildikónak fáj a legjobban a humorista hiánya, aki túl korán távozott az élők sorából.

Hedonizmusa vezetett volna korai halálához?

Hofi Géza egy ország kedvence volt, tehetségét pedig senki sem vitatta, így nem is meglepő, hogy egy Kossuth- és két Jászai Mari-díjjal is jutalmazták. Humoristaként, előadóművészként, színművészként, érdemes és kiváló művészként, valamint a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjaként tartják őt számon, hiánya pedig a mai napig fájó: Hofi napra pontosan 20 éve nincs már köztünk, 2002. április 10-én, 65 évesen távozott az élők sorából – özvegye, Ildikó évekkel ezelőtt elárulta a Borsnak, mi is történt azon a végzetes, mindent megváltoztató utolsó napon. „Dr. Remes tizenkét évvel hosszabbította meg Géza életét. Szoros barátság alakult ki köztük, ami egy életre szólt. Jártunk együtt vacsorázni, vadászni” – célzott az özvegy arra, hogy a humorista 1990 nyarán már átesett egy súlyos infarktuson, amit egy hosszú rehabilitáció követett Kecskeméten. Ildikó akkor azt is elmesélte, szerinte Hofi hedonista életmódja vezetett-e a tragédiához.

Hofi Géza

Lapozz a részletekért!

Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán

Oldalak

  • 1
  • 2