2008-ban tűnt fel a Megasztárban – Hien évek óta Amerikában építi a karrierjét

14 évesen mutatkozott be a tehetségkutatóban, ma pedig már 26 éves. Utánajártunk, mi történt az énekesnővel az utóbbi években.

Mi történt Hiennel?

Már kisgyermek korában megmutatkozott Hien kivételes zenei érzéke és tehetsége. Általános iskolásként kezdett hegedű-, zongora- és énekórákra járni, majd gimnáziumi évei alatt a karrierje érdekében Sopronból Budapestre költözött a családjával. 2008-ban üstökösként tűnt fel a Megasztár harmadik szériájában, ahol végül a hatodik helyen végzett. A tehetségkutató után lemezszerződést kötött, dalai sorra a slágerlisták élén végeztek. Már 2011-ben elkezdte a nemzetközi karrierjét építeni, ezért második lemezén többnyire angol nyelvű dalok szerepeltek, és külföldi fellépéseket is vállalt. Bekerült A Dal 2014 eurovíziós nemzeti dalválasztó show elődöntőjébe, és megnyerte A nagy duett című vetélkedőműsort párjával, a rádiós műsorvezető Cooky-val. 2015-ben Amerikába költözött, mert felvételt nyert az elismert Berklee Egyetemre – ezzel pedig megvalósította az amerikai álmot.

Galériánkból kiderül, mivel foglalkozott azóta az énekesnő.

Ösztöndíjjal nyert felvételt a világ legjobb könnyűzenei egyetemére, a bostoni Berklee College of Music-ra, ahol 2019-ben szerzett diplomát.
Kattints a további képekért!

Az X-Faktor egykori felfedezettje meglepőbb külsőre nem is válthatott volna.

Leadfotó: instagram.com/hien999

Oldalak

Szólj hozzá Te is!