A Joker-szerep végzett vele? Heath Ledger tragikus élete és halála

13 évvel ezelőtt, ezen a napon hunyt el a posztumusz Oscar-díjas színész.

A színész, aki legnagyobb sikerét nem élvezhette ki

Legyen az egy hazai, vidéki színház kezdője, vagy éppen Hollywood öreg rókája, minden színész arról álmodik, hogy egy napon majd adódik neki egy olyan szerep, amire büszke lehet és generációk emlegetik majd miatta a nevét. Van, akinek ez karrierje elején megadatik, és van, akinek soha.

A mindössze 28 évet élt ausztrál származású amerikai színésznek, Heath Ledgernek halála évében érkezett el a nagy pillanat, a Nolan-féle Batmanben játszhatta a főgonoszt, Jokert. A sötét lovag azóta kultfilm lett, de nemcsak a tragikus körülmények miatt, hanem mert Ledger játéka elsöprő erővel bírt és bír a mai napig. Úgy tudta megfogni a tudathasadt, ördögi karaktert, ahogyan előtte még senki. S bár a castingon Batman szerepéért ment, ő sem és a közönség sem bánta, hogy a romantikus filmek szívtiprója megmutatta a sötétebbik oldalát.

Ledger nem élvezhette ki sem a szuperhősfilm sikerért, sem az apaság gyönyörű pillanatait. Kislánya, Matilda, aki Michelle Williams színésznőtől született, mindössze hároméves volt, mikor 2008. január 22-én megérkezett a sokkoló hír: a színészt holtan találták manhattani lakásában. Pár nappal a halála után nyilvánosságra hozták a toxikológiai eredményét, mely szerint a színész halálát a szervezetében hat különféle, receptre kapható gyógyszerek véletlen túladagolása okozta.

Lapozd fel a galériát a további részletekért!

Már 6 évesen tudta, hogy színész szeretne lenni, pedig átlagos ausztrál családba születt. Édesanyja franciatanárnőként dolgozott, édesapja pedig bányamérnök volt, aki autóversenyzőként is ismert volt.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak