Sztárok

Elhunyt Varga Ferenc

Az első olimpiai érmes magyar kajakos 97 éves volt.

Egy úttörő magyar sportoló távozott az élők sorából

Elhunyt Varga Ferenc olimpiai bronzérmes, világbajnok magyar kajakos, a sportág első honi olimpiai dobogósa - számolt be róla kedden a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. Varga 1925-ben született Romhányban, és az 1952-es helsinki olimpián Gurovits Józseffel K-2 10000 méteren bronzérmes lett. Ez volt a sportág első magyar érme az ötkarikás játékok történetében. Varga ott volt a magyar kajak-kenu sport számára legendás maconi világbajnokságon is 1954-ben, ahol tagja volt a K-4 10000 méteren bronzérmet szerző négyesnek - írja holnapján a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. Utolsó bajnoki címét 1966-ban, 41 évesen nyerte, de a masters magyar bajnokságokon egészen 2017-ig indult. Varga Ferenc 2007-ben kapta meg a sportág legrangosabb kitüntetésének tartott Arany Érdemérmet. Végakaratának megfelelően szűk családi körben vesznek majd búcsút tőle. A legendás magyar kajakost 98. életévében érte a halál.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Hogy mi minden lapulhat egy női táskában, arról órákon át lehetne anekdotázni, egy friss történet azonban minden korábbi képzeletet felülmúl.
Lifestyle
Hogy is van a mondás? Egy fecske nem csinál nyarat – de az első farsangi jelmezt kereső poszt képes lavinát elindítani az online szülői csoportokban. Például az egyik Wednesday-jelmezt kereső poszt...
Lifestyle
Majdnem megállt az 59 éves nő szíve, amikor a Facebook-on belefutott egy étterem reklámvideójába. A felvételen a kilenc éve elhunyt férje ült egy asztalnál.