Sztárok

Elhunyt Ruggero Deodato, a világ legbotrányosabb horrorfilmjének rendezője

Ő rendezte a filmtörténet legfelkavaróbb és legvitatottabb horrorfilmjét, a Cannibal Holocaustot. Deodato 83 éves volt.

Neve örökre összefonódott a horrorműfajjal

Nyolcvanhárom esztendős korában meghalt Ruggero Deodato olasz filmrendező-forgatókönyvíró, a világ legfelkavaróbb, legbotrányosabb és legvitatottabb horrorfilmjének direktora. Deodato pályáját olyan vígjátékok fémjelzik, mint a 2005-ös Atyai pofonosztó a legendás Bud Spencer főszereplésével, mindeközben pedig olyan akciófilmeket készített, mint az S.O.S. Concorde (1979), az Atlantis Inferno (1983), A sivatag lovagja (1986), neve azonban szétszálazhatatlanul összefonódott a horrorműfajjal. Az 1980-as Cannibal Holocaust hozta meg Deodato számára a sírig tartó - és valljuk be, igencsak kétes - hírnevet. A botrányos "horrorklasszikust", melyben egy forgatócsoport az Amazonas környéki őserdőkbe utazik, ahol aztán egy primitív kannibál törzs brutálisan megkínozza, majd megölik őket, a világ számos országában cenzúrázták vagy épp betiltották. Deodato a horror- és az akcióműfaj, továbbá a komédiák mellett olyan zsánerekben is alkotott, mint a peplum, a thriller vagy épp a sci-fi, és felbecsülhetetlen hatást gyakorolt olyan filmrendezőkre, mint Oliver Stone, Quentin Tarantino vagy Eli Roth.

Leadfotó: Facebook / TPFNews Now

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
A Y2K divat, más néven a "Z generációs" divat az utóbbi években egyre népszerűbb lett.
Utazás
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében - közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).
Sztárok
Vecsei H. Miklós a Sunday Brunch c. műsor vendége volt, ahol többek között a Vígszínház és Eszenyi Enikő botrányáról is beszélt, valamint elmondta véleményét az intézmény jelenlegi vezetőjéről,...