Kiderült, hol és mikor helyezik örök nyugalomra Anry Soós Évát, a Joy magazin egykori főszerkesztőjét

Tavaly év végén sokakat megrázott Anry Soós Évának, a Joy magazin korábbi főszerkesztőjének halálhíre, aki megdöbbentően fiatalon hagyott itt bennünket. Most az is kiderült, hol és mikor vesznek örök búcsút tőle.

Lépésről lépésre építette fel önmagát

2021 decemberében, tragikusan fiatalon elhunyt Anry Soós Éva, az ország egyik legnépszerűbb divatmagazinjának, a Joy-nak korábbi főszerkesztője. Váratlan halálhíre az egész szakmát megrázta, sokan megrendülten búcsúztak a szerkesztő-újságírótól, aki több mint egy évtizedig vezette a közkedvelt divatlapot.

A Joy szerkesztősége Anry Soós Éva halálhírét követően személyes hangvételű közleményt is kiadott, melyben megható szavakkal búcsúztak szeretett kolléganőjüktől.

"Keresgéljük a szavakat; még nem tértünk magunkhoz a megdöbbenéstől. Kortársunk, kollégánk, barátunk nincs többé. Tudtuk, hogy lelkében súlyos terhet cipel – leginkább szeretett édesanyja elvesztése viselte meg. De ismertük őt, és tudtuk, hogy erős, stramm és vagány, ha úgy hozza az élet. Mi sem bizonyította ezt jobban, mint hogy képes volt új életet kezdeni Görögországban, és lépésről lépésre felépíteni önmagát – idegenben. Egyedül volt, de itt is, így is sikeres tudott lenni. És most mégis azzal szembesülünk, hogy elragadta a halál. Az év legsötétebb időszakában hunyt el – már csak néhány napot kellett volna várnia, hogy hosszabbodjanak a nappalok, és újra fény öntse el az életét" - írták decemberben a Joy munkatársai.

Egykori kollégái külön-külön is búcsút vettek Anry Soós Évától, akivel kapcsolatban fontosnak tartották leszögezni: mindig kereste az új, kiemelkedő tehetségeket, és a jelenlegi szerkesztőségi tagok közül is számosan érzik úgy, hogy az egykori főszerkesztő támogatása, figyelme, szeretete és segítsége nélkül talán már nem is lennének a pályán.

Lapozz, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak

  • 1
  • 2