Csillapíthatatlan volt a szexuális vágya: napi nyolcszor bújt ágyba szeretőivel a magyar színésznő, egy uralkodóval is titkos légyottokra járt

Gömbaszögi Frida pályáját először egy merénylet szakította félbe, majd 1933-ban az Est-lapok vezetése miatt vonult vissza, az ötvenes években pedig politikai okok miatt minősült nemkívánatos személynek. Ennek ellenére nagy kanállal falta az életet, no meg a férfiakat.

Pikáns hálószobatitkok

Gombaszögi Frida, magyar színpad első modern stílusú képviselőjeként vonult be a történelembe: Grün Friderika Vilma néven látta meg a napvilágot 1890. december 9-én Budapesten, édesapja boltossegéd volt. A Gombaszögi lányok négyen voltak testvérek – Margit, Ella, Frida és Irén –, s noha mind megpróbálkoztak a színi pályával, igazán híres csak Frida és Ella lett közülük – Margit, a legidősebb nővér szépségének áruba bocsátásából fedezte a két lány színi tanulmányait. Fridát Rákosi Szidi színiiskolájából szerződtette 1909-ben Beöthy László a Magyar Színházhoz: első szerepe Vivie volt G.B. Shaw Warrenné mestersége című drámájában, s akkora sikert aratott, hogy színpadra léphetett Shaw Az orvos dilemmája című darabjában is, azután pedig Törzs Jenő partnere volt Bíró Lajos Sárga liliomában. Frida azonban nemcsak a tehetségével, hanem erős kisugárzásával, no meg feltűnő szépségével vonta magára a figyelmet, visszaemlékezések szerint pedig lételeme volt a szerelem és a szenvedély. Csillapíthatatlan volt a szexuális étvágya, valósággal falta a férfiakat, sőt az a szóbeszéd járta, hogy a későbbi IV. Károly ágyában is megfordult. Részletek a galériában!

Frida élete azonban nem csupán a szerelmi kalandjai miatt volt izgalmas és érdekes, egy egészen másfajta eset miatt is a figyelem középpontjába került. 1919 elején egy fiatal férfi, valószínűleg egy rajongója a nyílt utcán rálőtt, és amikor meglátta, hogy a színésznő arcát elönti a vér, öngyilkos lett.
Kattints a további képekért!

Laborfalvi Róza a realista magyar színjátszás úttörőjeként, valamint Jókai Mór feleségeként vonult be a történelembe. Nevét rengetegen ismerik, ám sokan nem tudják róla, milyen kalandos életet élt.

Leadfotó: Facebook

Oldalak