Gianni Versace halálának évfordulója - egy gyilkosság igaz története

Gianni Versace 1997-ben bekövetkezett halála előtt a világ egyik vezető divattervezője volt. Családjával együtt hozta létre a Versace divatbirodalmat, amely ma is uralja az iparágat. Szinte mindenki szereti Versace táskáit, cipőit és ruházatát, de kevesen ismerik az ikonikus birodalom hátterét.

A Versace testvérek a divat világába születtek

Versace 1946. december 2-án született Reggio di Calabriában, Olaszországban. Testvéreivel együtt a divat világába születtek. Édesanyjuk sikeres ruhakészítő volt, saját kis birodalommal az olaszországi Reggio Calabria területén. Itt Giovanni ‘Gianni’ Versace édesanyja tanoncaként dolgozott, és megtanulta a ruhakészítés és a formatervezés művészetét. Nővére, Tina 12 éves korában hunyt el egy rosszul kezelt tetanuszfertőzés következtében.

Előbb építészetet tanult, majd 25 évesen Milánóba költözött, hogy a divatszakmában kezdjen dolgozni. Az első saját butikját 32 évesen nyitotta 1978-ban. Idővel testvére, Santo és Donatella segítségével megalapította a Versace márkát. Santo felügyelte a vállalat pénzügyi oldalát, míg Donatella a tervezésben segítette Giannit. A világhíres divattervező halála után Santo lett a márka vezérigazgatója, Donatella pedig a márka kreatív igazgatója.

Lapozz tovább, a cikk folytatódik!

leadkép: instagram

Oldalak