75 éves lenne a legenda: Freddie Mercuryra emlékezett Brian May - Szívfacsaró sorok

Freddie Mercury több volt, mint egy énekes: a mai napig igazi legendaként él a köztudatban. A Queen néhai frontembere tragikusan fiatalon, mindössze 45 évesen távozott az élők sorából, ám közel harminc évvel a halála után is ugyanúgy rajonganak érte az egész a világon, mint az együttes legsikeresebb éveiben – sőt, a zenekar örökzöld dalait még olyanok is hallgatják, akik bőven az énekes elvesztése után jöttek világra.

Még most is milliók siratják

Túlzás nélkül állítható, hogy Freddie Mercury a múlt évszázad egyik legtehetségesebb zenészeként vonult be a történelembe – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Queen dalai a mai napig töretlen sikernek örvendenek még a fiatalabb generáció körében is. Az énekes rajongóinak száma talán még inkább megugrott az utóbbi években, köszönhetően annak a 2018-as, Bohém rapszódia című mozifilmnek, amely részletes betekintést enged Mercury magánéletébe, családi drámájába, karrierjének alakulásába és szerelemi kalandjaiba. Az alkotás azonban nem csak a néhai frontemberre helyezi a fókuszt, ugyanis megismerteti a zenekar többi tagját is: Brian Mayt, John Deacont és Roger Taylort, valamint azt, hogy milyen viszony fűzte az énekest a zenésztársaihoz. Mint ismert, Mercury 1991-ben AIDS betegsége miatt elhunyt, ezt követően a zenekar – a régebbi felvételeket feldolgozó Made in Heaven című album 1995-ös kiadása után – gyakorlatilag feloszlott. Pár évre rá Deacon visszavonult a zenéléstől, de May és Taylor aktívak maradtak: az együttes neve alatt több feldolgozást is megjelentettek az évek alatt, s hol külön, hol együtt léptek fel Queen dalokat előadva.

Persze a zenekar már sosem lesz ugyanaz, s ezt jól tudják a rajongók és az egykori zenésztársak is; Mercury szeptember 5-én töltötte be volna a 75 életévét, Brian May pedig ennek apropóján egy szívhez szóló bejegyzést tett közzé az Instagram oldalán tegnap este.

Lapozz tovább, hogy lásd a posztot!

Oldalak

  • 1
  • 2