Sztárok

II. Erzsébet bocsánatát kérték, amiért Fülöp herceg temetésének előestéjén buliztak

Elnézést kért pénteken Boris Johnson brit miniszterelnök hivatala II. Erzsébet királynőtől, amiért tavaly két partit is rendeztek az uralkodó néhai férje, Fülöp edinburghi herceg temetésének előestéjén.

Nemzeti gyász idején buliztak

Elnézést kért a londoni kormányfői hivatal a királynőtől a férje temetése előtti partikért. A brit belpolitikában szinte példátlan gesztus közvetlen előzményeként a The Daily Telegraph című konzervatív brit napilap pénteken megírta, hogy tavaly április 16-án hajnalba nyúló, alkoholfogyasztással egybekötött búcsúbulit tartottak a Downing Streeten, az egyiket James Slack, a miniszterelnöki hivatal kommunikációs igazgatójának távozása, a másikat Johnson egyik személyi fotósának utolsó munkanapja alkalmából. A lap nem cáfolt értesülése szerint a két parti egybeolvadt, és az egyik jelenlévő az est folyamán bőrönddel ment egy közeli szupermarketbe, hogy bort vásároljon a rendezvényre.

Boris Johnson nem volt jelen a partikon, de a Downing Street szóvivője pénteki nyilatkozatában mélységesen sajnálatosnak nevezte, hogy a királynő férjének halála utáni nemzeti gyász idején ilyesmi történt a kormányfői hivatalban. A szóvivő utalt arra, hogy a bocsánatkérést kormányzati illetékesek tolmácsolták az uralkodónak.

Fülöp herceg, aki csaknem 74 évig élt házasságban II. Erzsébet királynővel, tavaly április 9-én, századik születésnapja előtt néhány héttel hunyt el a windsori királyi rezidencián. Az edinburghi hercegtől április 17-én, a Downing Street-i partik másnapján vettek végső búcsút, és a királynő a koronavírus-járvány miatt akkoriban érvényben volt távolságtartási szabályokat betartva egyedül ült a windsori kastély Szent György-kápolnájában, a gyászszertartás helyszínén. A férjét magányosan gyászoló uralkodó fotója annak idején bejárta a világsajtót, és a brit lapok az elmúlt napokban ismét gyakran közölték, miután az utóbbi időszakban napvilágot látott értesülések szerint a Downing Streeten több más partit és összejövetelt is tartottak a járvány megfékezését célzó tilalmak időszakaiban.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A Kos maximálisan élvezi az univerzum támogatását a héten. Heti horoszkóp.
Sztárok
Kamillát rendkívül megviselték az elmúlt évek, ám ezt a királyné nem mutatja: nem reagált Harry vádjaira, melyeket a herceg könyvében, a Spare-ben fogalmazott meg, ahogyan Károly felesége azt sem...
Sztárok
Alessandra de Osmából azáltal lett hercegné, hogy 2018-ban feleségül ment a hannoveri herceghez, Keresztély Henrikhez.