Tragikus hirtelenséggel elhunyt a magyar énekesnő

Mindössze 37 éves volt a The Detroit Cobras magyar származású frontembere, Rachel Nagy. A tehetséges énekesnőt gyakran Amy Winehouse-hoz hasonlították.

Elhunyt Rachel Nagy

Váratlanul elhunyt Rachel Nagy, a The Detroit Cobras nevű garázs-rock együttes énekesnője. A 37 éves művész halálhírét zenésztársa jelentette be a zenekar közösségi oldalán.

Nincsenek szavak a gyászunk kifejezésére. Csak emlékezünk erre a rövidre szabott életre, amely inspiráló volt mindenki számára, aki csak találkozott vele vagy ismerte. Rachel Nagy a Detroit Cobras-szal vitte el a rock, a soul és az R&B fáklyáját a rajongóknak szerte a világon. Nem csupán előadóművész volt, hanem magát a zene szellemét is megtestesítette. Tudom, hogy nem vagyok egyedül, amikor azt mondom, hogy életereje, heves intenzitása és sebezhetősége inspirált” – idézi a vasárnap publikált közleményt a Bors.

A lap felidézi, hogy bár Rachel Nagy magyar származású, de már Detroitban született. A The Detroit Cobras a kilencvenes évek elején alakult, rengeteg tagváltáson ment keresztül, de Nagy a kezdetektől jelen volt a bandában, ami főleg régi slágereket dolgozott fel, rockosabb felütést adva nekik. A zenekar nagy visszatérését, ezzel együtt több januári koncertjét is októberre halasztották az omikron megjelenése miatt, ezekre azonban most már sosem kerül sor.

Rachelt nagy tehetségnek tartották, gyakran Amy Winehouse-zal hasonlították össze. Korai halálának oka egyelőre ismeretlen.

Leadfotó: 123rf

Oldalak