Gyászol a szakma és a rajongók: Elhunyt a világhírű dj

A művész 56 éves volt.

Gyász

Tragikus hirtelenséggel, 56 éves korában elhunyt a világhírű dj producer, Andrew Weatherall - számolt be a The Guardian. A művésznél orvosai tüdőembóliát állapítottak meg és már nem lehetett megmenteni az életét.

"Nagy sajnálattal kell bejelentenünk, de Andrew Weatherall, a népszerű zenész ma kora délelőtt, február 17-én elhunyt a londoni Whipps Cross Kórházban. A halál oka tüdőembólia volt. Kórházban kezelték, de egy vérrög elérte a szívét. Halála gyors és békés volt" – adta hírül a tragikus hírt a zenész menedzsmentje.

Andrew Weatherall igazi úttörő volt a szakmájában, ugyanis ő volt az, aki a kilencvenes években az acid house stílust beemelte a tömegkultúrába. Igen hamar az 1980-as évek végén, Nagy -Britanniában kibontakozó acid house stílus egyik ikonjává és kulcsfigurává vált, DJ-karrierjét pedig Danny Rampling londoni klubjában kezdte el. Leghíresebb munkája a Primal Scream Screamadelica című album, mely már a kilencvenes évek hajnalán közönségkedvenc lett. Weatherall számos rockzenét alakított át house-stílusúra, hogy a különböző klubok le tudják játszani a keményebb dalokat is. Karrierje során saját zenéken is dolgozott , de olyan világhírű előadóknak is készített dalokat, mint Björk vagy a Manic Street Preachers.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!