Életre kelt mesefigurák celebbőrbe bújva

A sztárok első számú fotósa Disney figuráknak öltözött hírességeket fényképez.

Annie Leibovitz talán a világ leghíresebb és legsikeresebb fotósa, már ami a hírességek fotózását illeti. Ezt ékesen bizonyítja az is, miszerint ő mindössze a második olyan fotós, akinek még életében önálló kiállítást szentelt a washingtoni National Portrait Gallery. Karrierjét a Rolling Stone magazin fotósaként kezdte, és megannyi híres címlap fűződött a nevéhez az újságnál. Többek között ő készítette el az utolsó hivatalos fotót John Lennonról, a zenész élete utolsó napjának reggelén. A fotó később a magazin címlapja lett. De Leibovitz  például a csúcson lévő Rolling Stones együttest is végigkísérte turnéján.

Egy idő után ki szeretett volna bújni a rocksztárok fotósa skatulyából, így reklámkampányokhoz és könyvekhez kezdett fényképezni. Munkájával számos díjban és elismerésben részesült. Egy idő után a Vanity Fair magazinnál helyezkedett el, ahol olyan hírhedt képek fűződtek a nevéhez, mint a meztelenül pózoló, terhes Demi Moore, a fürdőkádnyi tejben fekvő Whoopi Goldberg, vagy Suri Cruise első hivatalos fotója.

A 61 éves fotóművész néhány éve szállt be a Disney kampányába, amelynek keretében hírességeket fotóz Disney figuráknak maszkírozva. Az elsők között volt annak idején David Beckham, és ki mást is alakíthatott volna, mint a szőke herceget fehér lovon?

Az első sorozatban Jessica Biel Pocahontasától kezdve Rachel Weisz Hófehérkéjéig mindenkit megtalálhatunk. A fantasztikus fotósorozat azóta folyamatosan bővül. A napokban nyilvánosságra hozták Penelope Cruz és Jeff Bridges kettősét, akik a Szépség és a szörnyeteg figuráit keltik életre, illetve Olivia Wilde és Alec Baldwin párosát, akik pedig a gonosz mostoha és tükörje szerepeiben álltak a kamera elé.

Remélhetőleg a fotósnő és a Disney kollaborációja a jövőben is folytatódik, és láthatunk még sok - a galériában lévőkhöz hasonló- mesés fotót.

 

Oldalak