Élet a Harry Potteren túl 2. – a csapat esze

Hamarosan a legújabb és egyben legutolsó Harry Potter-mozit élvezhetik a nézők, azután vége a történetnek. Vajon mit terveznek a főhőseinket alakító színészek és mit tettek le terveikért eddig az asztalra – a legendássá vált filmeken túl? Három részes sorozatunkból megtudhatjátok.

A Harry Potter és a bölcsek kövét 2001-ben mutatták be, 2011-ben pedig a Halál ereklyéi kerülnek terítékre. Azonban a trió egyik tagja sem lógatta a lábát a részek között, mindhárman a szemünk előtt nőttek fel és váltak egyre tudatosabbá és tehetségesebbé. Hova vezethet Emma Watson útja?

Emma és a vászon
Radcliffe-fel ellentétben Emmának nem voltak filmes tapasztalatai a Harry Potter előtt (leszámítva talán néhány féltve őrzött családi videót), ez azonban nem jelenti azt, hogy a későbbiekben nem kapott felkéréseket. Az ő Potteren kívüli karrierje 2007-ben indult be, a Ballet Shoes (Balettcipők) című TV filmmel. A könyv adaptációban egy árva lányt alakít, aki két testvérével – ahogy a cím is mutatja – balett tehetségét fejleszti. 2008-ban szinkronizálási képességeit mutatta be a Cincin lovag című mesében, az eredeti változatban ő kölcsönözte Borsó királykisasszony hangját.

Közben persze Hermione szerepét is vitte, amiért nem egy díjat (például a Nemzeti Film-díjat vagy az Ottó-díjat) bezsebelhetett. Bár ő nem alakította olyan tudatosan színészi karrierjét, mint Daniel, neki nem is kellett akkora skatulyákkal megküzdenie. Ezt bizonyítja az is, hogy 2011 novemberében mutatják be a My Week with Marilyn (Egy hetem Marilynnel) című drámáját, 2012-ben pedig The Perks of Being a Wallflower jön ki, melyben a Potter-történethez hasonlóan egy trió női tagját alakítja – ezúttal varázslat-mentesen, ám szexualitással, drogokkal és bonyolult kapcsolatokkal megspékelve.


Watson, a modell

Emma az évek során bűbájos angol hölggyé nőtte ki magát. Ezt a divatcégek reklámfelelősei is észrevették: 2009-ben a Burberry kérte fel egy fotósorozatra, olyan befutott modellek után, mint Kate Moss és Agyness Deyn, 2011-ben pedig a Lancome arca lett. Közben a fair trade, tehát a munkaerőt támogató, és természetes anyagokkal dolgozó People Tree-nek kezdett kollekciókat tervezni.

Ezek után nem is meglepő, hogy megjelenésére is ügyel, hétköznapokon és ünnepélyekkor egyaránt – napjainkban vezető stílusikonként tartják számon, 2011-ben az angol Elle és Glamour listáján is első helyen landolt.

A híresség átka
A vezető színészek közül egyedül Emma nem állítja biztosan, hogy továbbra is színészettel szeretne foglalkozni, sőt talán őt őrli fel legjobban az egész – már ha egyetemi tanulmányait kiugrási kísérletnek tekintjük.

2009 szeptemberében iratkozott be az amerikai Brown egyetemre, majd 2011 márciusában hagyta ott az iskolát – a pletykák szerint zaklatás miatt. A színésznő azonban cáfolta a híreszteléseket: csoporttársai normális emberként, nem pedig hírességként kezelték, ő nem tudott szabadulni saját magától. „Azt akartam elhitetni magammal, hogy nem vagyok híres, pedig igenis az vagyok. Hétköznapi akartam lenni, de el kell fogadnom azt, aki vagyok, azt a helyzetet, amiben vagyok, és azokat a dolgokat, amik megtörténtek velem.”

Szerepétől amint lehetősége volt rá, eltávolodott: a Hemione védjegyeként számon tartott hosszú fürtjeitől az utolsó felvétel után könyörtelenül megszabadult, ezzel hosszú heteken át biztosítva a divatvilág témáját, s hajvágatási hullámot indítva el sztárvilágban. Elmondása szerint erre volt szüksége: „Imádom! Éveken keresztül rövid hajat szerettem volna: annyira felszabadító érzés.” Ez nem is meglepő: tíz éven át ugyanabban a szerepben élni nem könnyű. Pláne, ha az ember még a hajához sem nyúlhat…

Vajon mi lesz végül Emmából – színésznő, modell vagy hétköznapi ifjú hölgy? Bármelyiket is válassza, két dolog biztos: még jó ideig hallani fogunk róla, és a megélhetéséért nem kell aggódnia: az egyik legjobban fizetett hírességként tartják számon…

A Balettcipők előzetesében:

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!