Sztárok

Ő volt a legvagányabb Ewing-fiú a Dallasban: korán legyűrte az AIDS a 80-as évek sármőrjét - ezért nem forgathatott szerelmi jeleneteket a sorozatban

Dack Rambo 1994-ben, mindössze 52 esztendősen távozott az árnyékvilágból. A biszexualitását mindig gondosan titkoló színész, aki a Dallasban Jack Ewing szerepét alakította, az AIDS áldozata lett.

Több mint 50 Dallas-részben szerepelt

Dack Rambo amerikai színész rengeteg tévésorozatban, sőt nagyjátékfilmben is játszott karrierje során, a nagyközönség azonban mégis a Dallas Jack Ewingjaként ismeri. Rambo a kultikus szappanopera 51 epizódjában tűnt fel 1985 és 1987 között, és a Ewing-fivérek idegenbe szakadt unokatestvérét alakította, aki derült égből villámcsapásként tűnt fel Southforkban. Jack a tévészéria nyolcadik évadában jutott fontosabb szerephez, amikor segített Jockey-nak (Larry Hagman) és Bobby-nak (Patrick Duffy) a Cliff Barnes (Ken Kercheval) elleni aktuális küzdelmükben. A figura vagány humorával, lazaságával és leleményességével ugyan új színt vitt a történetbe, sőt felbukkant még a kilencedik és tizedik szezonban is, azonban ekkorra kissé elszürkült a szerepe. Rambo végül 1987-ben szállt ki a produkcióból, ám ezt követően még évekig dolgozott. 1991-ben aztán szörnyű diagnózist kapott, és fenekestül felfordult az élete: a színészettel is felhagyott.

Dack Rambo Jack Ewingként alaposan felforgatta a Dallas alapszereplőinek életét.
Kattints a további képekért!

Deborah Rennard nemcsak színészként, de íróként és producerként is kipróbálta magát az amerikai filmiparban, mégis a Dallas Sly Lovegrenje maradt az egyetlen emlékezetes szerepe.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak