Sztárok

Új projektbe vágott a Drága Örökösök sztárja, hétvégén lesz a premier

A Gellért-hegyen találkozhatunk 2021. május 30-án 15:00 órától a Drága Örökösök egykori szereplőjének, Csányi Dávidnak az első színházi rendezésével, az Állati színjátékkal, a Független Színház Magyarország legújabb produkciójával.

Állati színjáték Csányi Dávid rendezésében

Más a színünk, más a fajtánk, máshogy gondolkodunk, de együtt valahogy mégis könnyebben boldogulunk.

Az Állati színjáték vidám, interaktív családi előadás barátságról és színházról, amin gyerekek és felnőttek egyaránt jól tudnak szórakozni. „Az Állati színjátékkal 2008-ban ismerkedtem meg a Kaposvári Színművészeti Főiskolán, Valcz Péter írta az osztályunkra. Már akkor tudtam, ez egy zseniális gyerekdarab. Azóta eltelt 13 év, és most, hogy lehetőséget kaptam egy gyerekdarab rendezésére, egyértelmű volt, hogy ezt akarom megcsinálni. De azóta sok minden megváltozott, és a világ is, ezért úgy éreztem, hogy aktualizálni kell az eredeti darabot” – mondta el a színdarabbal kapcsolatban írója és rendezője, Csányi Dávid, aki színházi alakításain túl a Drága örökösök című sorozatból lehet ismerős a tévénézőknek.

Az Állati színjáték egy különböző állatokból álló színházi társulatról szól, akik nem tudják felvenni a versenyt a mai kor igényeivel, ezért kénytelenek feloszlani, egyedül kell megállniuk a helyüket a nagyvilágban, színház nélkül. A társulat tagjai között megismerhetjük a kiöregedett társulatvezető kobrát, a komikus majmot, a fiatal szívtipró tigrist, a primadonna macskát és a segítőkész vakondot.

A tagoknak talpon kell maradniuk, hogy megtanulják ki miben jó, miben kell változnia, hogy végül összetartóbb csapattá váljanak. A történet végére rájönnek, hogy sokkal többre mennek együtt, mint magányosan. A színház olyasmit adhat mindenkinek, amire a virtuális valóság nem lehet képes. Miben rejlik egy közösség ereje? Hogyan érhetünk el változást közösen? Az előadás többek között ezeket a kérdéseket járja körül. A különböző állatokat megformáló színészek közös gondolkodásra invitálják a nézőket, gyerekeket és felnőtteket egyaránt tökéletes program gyereknapra. Tudunk-e különbözőségeink ellenére együtt boldogulni? Mennyire meghatározóak napjainkban a közösségek? Ki tudunk-e bújni az online világból és meglátni újra a közösség fontosságát?

A szereplők Balogh Orsolya, Dömök Edina, Gerlits Réka, Nemcsók Nóra, Molnár Gusztáv és Pápai Rómeó. A darab dramaturgja Illés Márton, a zenét Sebesi Tamás szerezte. A jelmezekért Szabó Luca, a sminkért Dömötörfy Bóra felelt.

Az előadást öt éves kortól mindenkinek ajánlott. Remek programlehetőség az egész család számára gyermeknap alkalmából. Az előadás időpontja és helyszíne: 2021. május 30. 15:00, Gellért-hegy, további részletekért keresd fel az előadáshoz készített Facebook-eseményt!

Szeptembertől újra azt csinálja majd Gundel Takács Gábor, amihez a legjobban ért: kvízműsort vezet.

Fotó: Független Színház Magyarország; leadfotó: facebook.com/csanyidave

Oldalak

Sztárok
Egészség
Ha nem szeretnéd már idejekorán hajfesték segítségével elfedni ősz hajszálaidat, hanem inkább egy természetes módszert próbálnál ki, ami lelassítja az őszülést, akkor jó helyen jársz, ugyanis...
Fashion&Beauty
Anderson megújhodott külleméről még kolléganője, a magyar származású Jamie Lee Curtis is elmondta a véleményét.