Hollywood királya sosem heverte ki élete szerelmének elvesztését – 60 éve hunyt el Clark Gable

Az Elfújta a szél sztárja tragikus körülmények között veszítette el imádott feleségét, a korszak egyik ünnepelt színésznőjét.

Tökéletes álompár voltak

Clark Gable a világ legsármosabb férfijának számított Hollywood aranykorában, a huszadik század harmincas éveiben – talán ennek is köszönhető, hogy a filmtörténelem egyik legnépszerűbb és legtöbb bevételét termelő színésze volt, akinek fénykorában minden egyes filmje bevételi csúcsokat döngetett. A Hollywood királyaként is emlegetett színész karrierje még a némafilmkorszakban indult, több mint hatvan alkotásban játszott, többnyire főszerepet. A legszebb színésznőkkel dolgozhatott együtt, partnernői voltak többek között Joan Crawford, Jean Harlow, Ava Gardner és Marilyn Monroe is, leghíresebb filmjében pedig Vivien Leigh oldalán játszott az Elfújta a szél című alkotásban, ami olyannyira sikeres volt, hogy a mai napig vezeti a filmet készítő stúdió bevételi listáját. A korszak többi férfiszexszimbólumához hasonlóan, Gable sem vetette meg a szép nők társaságát, ám akadt egy hölgy, akit mindennél jobban szeretett, de sajnos nem adatott meg nekik, hogy együtt öregedjenek meg, a színésznőt ugyanis idő előtt elragadta a halál.

Gable 1932-ben találkozott először Carole Lombard feltörekvő színésznővel a No men on her own című film felvételein. Ekkor még mindketten házasok voltak. Három évvel később újra egymásra találtak, és innentől kezdve semmi nem állhatott szerelmük útjába.
Kattints a további képekért!

Számos férfi szívét meghódította, mielőtt monacói hercegnő lett.

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak