Mindössze 46 éves volt: autóbalesetben vesztette életét a magyar színészlegenda, ám a tragédiában nem csak a véletlen játszott közre

Bubik István Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes művész tragikus körülmények között vesztette életét mindössze 46 évesen – halálakor két nő gyászolta.

Gyermekének édesanyja ma az utcán él

Bubik István 1958. május 19-én látta meg a napvilágot Budapesten: miután 1981-ben színészdiplomát szerzett, több teátrum is hívta, ő azonban rögtön a Nemzeti Színházhoz szerződött, melynek eszméjéhez a távozása után is hűséges maradt. Néhány év alatt az ország egyik vezető színészévé érett: egyik főszerep jött a másik után, így nem csoda, hogy generációja egyik legnagyobb hatású tehetségéként tartotta számon mind a szakma, mind a közönség – a főiskola befejezése után nem sokkal már olyan szerepekben bizonyíthatta be a tehetségét, mint Mercutio, Tartuffe vagy az István, a király címszerepe. Szinkronszínészként is maradandót alkotott: a Rockyban az ő hangján szólalt meg Sylvester Stallone, valamint a Forrest Gumpban Tom Hanks is. A sors azonban csak kevés időt szánt neki: a színészlegenda mindössze 46 éves volt, amikor egy tragikus balesetben életét vesztette, halálakor pedig nemcsak a felesége, hanem eltitkolt szeretője is gyászolta. További részletek a galériában!

Bubik István felesége Rémi Tünde néptáncos volt tizenkét éven át: a házaspárnak egy közös lánya született, ám az csak a tragédia után derült ki, hogy a színész hatalmas titkot őrzött. Egy téli estén megismerkedett Szentandrássy Hédi képzőművésszel a Kalóztanya nevű szórakozóhelyen, sorsuk pedig szinte azonnal összefonódott.
Kattints a további képekért!

Szemes Mari Kossuth-díjas színésznő, kiváló művész volt, ám kevés év adatott meg neki az életben.

Leadfotó: Fortepan / Urbán Tamás

Oldalak